Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33640 Reply
  Lola
  Vendég

  Tisztelt Cím!
  22 éves vagyok, az egyik nagyörlő fogam körülbelül 4 éve volt tömve, a tömést idén kicserélték benne, utána begyulladt 2019. februárban, 3 hónappal az újratömés után. ( A fogamnak körülbelül a fele van meg jelenleg a tömést leszámítva.) Gyógyszerkezelést kaptam. Azóta nem csináltattam vele semmit, néha minimális szinten fáj. A kérdésem az lenne, ha nem megyek vele orvoshoz, hanem így benne marad a számban, milyen konkrét következményei lehetnek arra a fogamra vagy akár az egészségemre nézve? Ha gyökérkezeltetném hagyományos módszerrel a roncsolódott fogam mennyi ideig bírná körülbelül? A lézeres gyökérkezelésen is gondolkozom, azzal körülbelül mennyi időre tartható meg egy ennyire roncsolódott fog és mennyivel jobb megoldás mint egy hagyományos gyökérkezelés? Ha kihúzatnám ezt a fogamat, van arra lehetőség, hogy fogszabályzó segítségével ezt a rést minél hamarabb ,,összébb húzzam”? Ez már sajnos nem az első begyulladt fogam, annak ellenére, hogy sokat foglalkozom a fogaimmal, mit tudok tenni annak érdekében, hogy a további foggyulladásokat elkerüljem?
  Segítségét nagyon köszönöm! További szép napot!

  #33653 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Lola
  Ajánlanám, a mihamarabbi diagnosztikai és szájüregi vizsgálatot. Fontos lenne tudni, hogy milyen a foggyökér és a gyökércsúcs állapota.
  Az érzékenység, fájdalom gyulladás meglétére utal, mely egyértelműen kihat az egészségre. Nem feltétlen szükséges a fog eltávolítása, szóba jöhet a rezekció is…
  Javasolnék önnek egy átfogó vizsgálatot és egy tanácsadást, mely alkalommal minden kérdésére választ kap, és segítségére lesznek az ön számára legmegfelelőbb szájápolási lehetőségek bemutatásában is.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft