Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30021 Reply
  Krisztián
  Vendég

  Tisztelt Dokotornő / Doktor Úr!

  Párnapja voltam magánfogorvosnál elöszőr mivel a fogorvosom szabadságon van és volt egy letört tömésem. Nem fájt egyáltalán a fogam de nem is akartam azt megvárni. A fogorvos mikor toisztította a környezétét látta, hogy elég szuvas a fogam, ezért kiszedte előző tömést.
  Megtisztította és látszólag szépem megcsinálta, de úgy engedett el,hogy figyeljem a fogam mert ha bizonyos ingerekre fáj vissza kell jönnöm gyökér kezelésre. És bizony 2 nap elteltével is néha ha hideget eszek vagy akár csak úgy is elkezd fájni. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy ha eddig nem fájt a fogam és utána ha jól megcsinálták akkor ezek után gyökérkezelni kelljen?

  A választ előre is köszönöm!

  #30043 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztián
  Sajnos nagyon is lehetséges. Amennyiben a szuvasság mély volt, és az már közel került gyökércsatorna bemenethez, sajnos ez egy várható következmény. Amíg a fájdalom nem állandósul elképzelhető, hogy a fog “megnyugszik”. Egyéb iránt is tapasztalható bizonyos érzékenység a tömések után. Ilyen esetben érdemes várni pár napot. Ha a érzékenység megszűnik, elég a kontrolláláS, ellenkező esetben sajnos csak a gyökérkezelés segít.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft