gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15429 Reply
  Virág Kiss
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor úr / Doktornő!

  A jobb felső metszőfogam lett közel 3 hete gyökérkezelve. miután az érzéstelenítő hatása elmúlt, iszonyatosan fájt a fogam, lüktetett, feszített. visszamentem újra kitisztították majd gyógyszeres tömést tettek bele. de továbbra is nagyon fájt, megint visszamentem megint tisztogatás de nyitva hagyták illetve antibiotikumot írtak fel. annak köszönhetően elmúlt a fájdalom. még nyitva a a fogam a héten megyek vissza de sokszor még most is feszít és néha még érzékeny is ráharapásra.a kérdésem az lenne,hogy mi a gond még mindig? mikor számíthatok panasz mentes állapotra? gyökérkezelték már egy másik fogam és ott nem volt ilyen gond.
  Köszönöm a válaszát!

  #15480 Reply

  Kedves Kiss Virág!

  Ilyen esetben nagy valószínűséggel olyan járulékos gyökércsatorna található a fogban, amely nem került feltárásra.A mikroszkópos gyökérkezelés nagy segítség ilyen esetekben!
  A fájdalommentesség a teljes gyökércsatornahálózat feltárást követően érhető el.

  Mielőbbi jobbulást!
  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

  #15531 Reply
  Dóra Horváth
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor nő/Doktor úr,
  év elején, márciusban egy sikeres gyökérkezelésben volt részem. Akkor az orvosom azt mondta,hogy teljesen természetes, ha még egy pár hónapig érzek fájdalmat a fogamban. Ezek után megkért rá,hogy egy éven belül mindenképpen csináltassak egy koronát is, a fogam védelmének érdekében. A kérdésem a következő, az a fajta fájdalom,amit az orvosom leírt már nincsen,viszont ha megkocogtatom a kezelt fogamat akkor az fáj. Ezt mi okozhatja? Talán nem lett kitisztítva elég alaposan? Esetleg az okozhatja,hogy a mellette lévő fogam szintén gyökérkezelésre szorul és átsugárzik a fájdalom? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  Üdvözlettel: Dorka

  #15536 Reply

  Kedves Horváth Dóra!

  A kopogtatásra jelentkező érzékenység mindenképpen figyelemfelhívó! Fontos lenne ismerni a kopogtatás irányát, mert az eltérő irányok eltérő irányba terelik a terápia felállítását!
  De a panasz miatt kérem, keresse fel kezelőorvosát vagy fogászati központunkat!
  http://www.zugloifogaszat.hu/kapcsolat.html

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft