gyökérkezelés

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25998 Reply
  Karesz
  Vendég

  Tisztelt Orvosok!

  A bal alsó 5-ös fogamból letört az egyik sarka az orvos pedig úgy döntött gyökérkezeli. Amikor kifúrta majd belerakta azt az anyagot utána kb. 2 órán keresztül azt hittem meghalok még két cataflam bevétele után is olyan éles fájdalmat éreztem. Ez annyit enyhült hogy a fájdalom megmaradt de enyhébb viszont állandó. Ugyanakkor mellette úgy érzem hogy a gyökérkezelt 6-os fogam ütközik a felső fogsorommal és ez kellemetlen érzés. Ezt gyulladás okozhatja vagy valahogy közelebb került egymáshoz a két fogsor? Milyen megoldás várható ilyen esetben?

  #26001 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Karesz,
  A fog melyet most kezelnek vélhetően gyulladásban van, a 6-os fog tömése lehet magas, melyet korrigálni lehetséges.
  A fájdalomnak pár napon belül múlnia kell, amennyiben nem ez történik soron kívül keresse fel kezelőorvosát.
  Üdvözlettel:

  #26038 Reply
  Karesz
  Vendég

  Hát igen ma visszamentem végül az időpont szerint valahogy kibírtam de azért rendesen leharcolt ma az orvos. Sajnos be van gyulladva és nem igazán tudott mit kezdeni a foggal még két adag érzéstelenítő után sem. Állítása szerint valami ideg begyulladt és emiatt nem tudja kifúrni addig ameddig kellene..de azért amikor megpróbálta azt hittem kiugrok a székből. Aztán tett bele megint ilyen pulpix nevű anyagot de állítása szerint az sem fog használni mivel nem ér el addig ameddig kellene. Aztán kaptam most augmentint. Ön szerint ezekkel jövő hétre enyhülhet annyit a dolog hogy ne legyen nagyon fájdalmas amikor fúrja vagy amikor a tűt használja? (amikor kijöttem megint kb egy órán át volt az a nagyon éles fájdalom de az legalább enyhült megint)

  #26050 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Karesz,
  A gyulladás kezelésére antibiotikumot javasolt kezelőorvosa, melynek szedését követően foga vélhetően megnyugszik, és sikerül annyira uralni a gyulladást, hogy a beavatkozás a későbbiekben már nem fog fájni.
  Üdvözlettel:

  #26082 Reply
  Karesz
  Vendég

  Koszonom a valaszat. Remelem hatni fog az augmentin mert mar az inynel is faj meg allandoan… de meg csak kedd este ota fogyaszton a gyogyszert es gondolom nen hat ket nap alatt..csak valamiert nem akar javulni es estenkent muszaj egy szem fajdalom csillapitot megenni.(reggel alvas utan valamiert kevesbe faj mint napkozben es este)

  #26089 Reply
  Karesz
  Vendég

  Elnézést amiért ismét kérdezek de annyi fejlemény történt hogy az ideiglenes tömés kilazult és kedd reggelig nem tudok visszamenni az orvoshoz. Ha teljesen kijönne akkor baj lesz esetleg jobban fájhat vagy bármi? Vagy keddig kibírható lesz akkor is ha kijön?

  #26092 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Karesz
  Az ideiglenes tömés kieshet, abból nagy baj nem lehet. Dd fontos lenne tudni, hogy az ideiglenes anyag s fog koronai részében van e? Amennyiben a gyökércsatorna zárva van, az ideiglenes tömés kiesésével nem okoz gondot. Viszont panaszát okvetlen jelezze kezelő orvosának
  Üdvözlettel

  #26098 Reply
  Karesz
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Igen még csak ott alatta pedig az a lilás színű gyógyszer kell hogy legyen. Viszont elvileg a gyökércsatornát nem tudta megnyitni amiatt is kaptam a gyulladás csökkentőt… Mindenesetre kedden megyek addig talán kihúzom.

  #26103 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Karesz
  Sajnos jelen esetben a gyógyszeres kúra folytatása javallott, remélhetőleg kedden sikerül megnyitni a gyökércsatornát, a foga mentesül a nyomás alól, és fájdalma megszűnik.
  Üdvözlettel:

  #26109 Reply
  Karesz
  Vendég

  Azt en is remelem mert nem valami kellemes ez a ket het. Amugy a tomes alatt valami vatta is van. valamint most hogy lassan elkopik az augmentin meg mindig faj de inkabb idoszakosan ilyen eles fajdalom es egy enyhebb valtozata valtja egymast. Viszont az iny kozeleben mar erzem azt a fajdalmat amit kb szombatig igen. viszont lassan mar a fajdalom mellett is vallalnam hogy kifurja ha utana az segit. On szerint meg akkor is az a lila gyogyszer megy bele? vagy mar a tuszeru atlatszo dolog amit a gyokercsatornaba szoktak tenni?

  #26125 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Karesz,
  Látatlanban nem tudok sajnos Önnek segíteni. Fájdalma, panasza esetén soron kívül keresse fel kezelőorvosát. A fog megnyitása lenne a megoldás, majd ennek célzott kezelése vagyis a fogbél eltávolítása, a csatorna kitiszítása, és panaszmentesség esetén, annak lezárása, majd a fog koronájának felépítése.
  Üdvözlettel:

  #26131 Reply
  Karesz
  Vendég

  Szerencsére megoldódott bár eléggé fájdalmas volt. Mert hiába kaptam most is két adag érzéstelenítőt mondta is hogy nem tud mit csinálni így inkább kibírtam hogy a tűvel kiszedje a belsejét…aztán jobb is lett szóval most már remélem rendben lesz. Most az a kámforos ízű dolog van a gyökérben meg egy valamibe belemártott vatta a tömés alatt.
  Köszönöm még egyszer a segítséget!:)

  #26133 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Karesz,
  Most már biztosan jobban lesz.
  Üdvözlettel:

  #26181 Reply
  Laura
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

  Felső nagyőrlő fogam gyökérkezelés alatt áll.
  Első alkalommal a kezelés után nyitva lett hagyva a fog. Tisztítását nehezem tudtam megoldani, mert már öblítésnél is rendkívül érzékeny, fogkefével való érintkezéskor pedig elviselhetetlen érzés.
  A második kezelésnél gyökértágítás/reszelés volt -ami az érzéstelenítő ellenére nagyon nagy fájdalommal, „hátborzongató” érzéssel járt.
  Arccsont és állkapocscsont fájdalom az első kezelés óta szinte állandóan fennáll.
  A fog jelenleg is nyitva van, a tünetek változatlanok. Az első kezelés óta 8 nap telt el.
  Szeretném megkérdezni, hogy ezek normális tünetek-e gyökérkezelés során?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #26190 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Laura
  Ezeket semmiképp nem neveznénk normálisnak. Egy gyökérkezelés sem kell hogy ilyen fájdalommal járjon. Amennyiben a fog nagy mértékű gyulladásban van antibiotikus terápiát követően kezdjük meg a kezelést.
  Okvetlen jelezze panaszát kezelő orvosának, aki vélhetően javasol valamilyen kiegészítő terápiát
  Üdvözlettel

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 17
Hozzászólás: gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft