Gyökérkezelés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22540 Reply
  Léna
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Az első gyökérkezelésem előtt állok, és egy kicsit tartok tőle.Mondta a doktornő,hogy készüljek fel,mert lehet hogy hosszadalmas lesz az első alkalom, a bal felső hatost fogja gyökérkezelni.Olyan gondom van, ha valamit hosszabb ideig csinálnak a fogorvosnál, kiszárad a szám és gombócot érzek a torkomban,úgy érzem nem jól kapok levegőt.Időnként leszoktam kicsit állitani a fogorvost,de nem tudom ez gyökérkezelésnél lehetséges-e.Azt olvastam ha megnyitják a fogat már nem lehet öbliteni.Ha öbliteni nem is lehet arra van-e mód, hogy ilyenkor néhányszor pár pillanatra megálljon a fogorvos?Ez nagyon zavarja-e a kezelés menetét? Valószinü nem jó a légzési technikám,azért érzem a levegő hiányt,ha sürübben megállnak akkor nincsenek ilyen tüneteim.Tudna-e tanácsot adni,hogy hogyan ügyeljek a légzésemre?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm!

  #22543 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Léna,
  Ne aggódjon. A gyökérkezelés valóban nem rövid beavatkozás, de a fogorvosok erre mindig tekintettel vannak. Tudják ők is, hogy nehéz ennyi ideig nyitva tartani a száját, hogy kiszárad, hogy gombócot érez benne, éppen ezért adnak menet közben pihenőt, amikor erre lehetőség van. Semmiképp ne úgy gondolja, hogy beül egy kezelésre, és onnantól kezdve 1 órán át nyitott, kiszáradt szájjal kell viselnie a beavatkozást.
  Közben kell öblíteni- többször is-, lehet pihenni, nyelni.
  Javaslom félelmeit beszélje meg fogorvosával, nyitott lesz az Ön problémájára, és annak maximális figyelembe vételével fogja végigcsinálni a kezelést. A lézéstechnikáján pedig ne aggódjon. Vegye csak úgy a levegőt, ahogyan eddig is tette.
  Jobbulást kívánok

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft