Gyökérkezelés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50510 Reply
  Kata
  Vendég

  Kedves Fogorvos

  Meg lehet menteni olyan frontfogakat amelyeknek a gyulladástól már felszívódott a gyökér végének egy része?
  Köszönöm

  #50522 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kata!

  A helyzet megítéléséhez mindenképp röntgen vagy CT felvétel készítésére lenne szükség, mely alapján a fogorvos eldöntheti, hogy végezhető-e gyökércsúcs rezekció a fog megmentése érdekében, vagy inkább már a fog eltávolítása mellett kell dönteni. Ennek megítélése több tényezős, kérjük forduljon személyesen fogorvosához!

  Minden jót kívánunk! 🙂

  #50644 Reply
  Brigitta
  Vendég

  Jó napot kívánok!
  Október közepén fogtömés után, fogbélgyulladásom lett. Gyökérkezelést végeztek. Kezelés után , kaptam gyógyszeres tömést, de evésnél a bal oldalon hátul a legutolsó rágófogammal nem tudtam rágni amit gyökérkezeltek. Nyomásra fájdalom jelentkezik. Utánna ismét kezelés, egy hétig tudtam enni, de most újra fájdalom a rágásnál. Doktornő mondta, hogy mostmár meg kellenne csinálni a gyökértömést, le kell zárni a fogat. Teljesen tanácstalan vagyok, így le lehet zárni egy fogat? Azon gondolkozom hogy kihúzatom, de sajnálom, mert rágófog. Mi lehet a probléma? Köszönöm válaszát.

  #50733 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Brigitta!

  Gyökérkezelés után jellemzően 2-3 hét is eltelik, mire a fog teljesen megnyugszik. Amennyiben azonban ennyi idő után is panaszos marad, nem érdemes lezárni, hiszen belobbanhat, és akkor nagyobb eséllyel kell majd a fogeltávolítás mellett dönteni.

  Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Gyökérkezelés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft