Gyökércsúcs rezekció

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24184 Reply
  Júlia
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  A felső hatos fogamat gyökérkezelték.Egy ideig tünetmentes volt a fog,mindaddig még a meziális gyökeret nem kezelték.A palatinális gyökéren kivül a másik kettő el volt tömődve,be volt szűkülve.A meziálisat először nem kezelték ki teljesen,néhány nappal később lett befejezve és belekerült a gyökértömés.Azonnal elküldtek kontroll röntgenre ami azt mutatta ki,hogy álút van a meziális gyökérben,és azt mondták majd szájsebészhez kell mennem gyökércsúcs rezekcióra.Nagyon félek ettől,kértem haladékot,mert nem merem bevállalni.Azt mondta a szájsebész,hogy nem olyan sürgős,úgyis kell két-három hetet várni az időpontra,ha pár napot gondolkodok nem lesz gond.Abban az esetben ha fáj a fog jelentkezni kell.Nem fáj de a fogam egy része feszit harapásnál.Nagyon haragszom a gyökérkezelő specialistára a kezelés miatt.Körzeti rendelőről van szó,ha nehéz gyökérkezelés volt ajánlhattak volna korszerübb rendelőt.
  Az álút mi miatt képződhet egész pontosan?Úgy hallottam a rezekció előtt új gyökértömés kell?Az amit most tettek bele megfelelőnek számit vagy ha mondjuk három hét mulva kapok időpontot jó lesz ez is?
  Türelmüket,válaszukat előre is köszönöm!

  #24209 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Julia,
  Az álut egy vakjárat.
  A rezekcio előtt valóban szükséges új gyökértömést készíteni. Azt hogy sz ön tömése megfelelő e a rezekálást végző szakorvos dönti el.
  Üdvözlettel

  #24210 Reply
  Júlia
  Vendég

  A rezekció után mennyi idő elteltével lehet koronát tetetni a fogra?

  #24220 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Júlia,
  Nincs összefüggés. Lehet előtte is elkészíteni a koronát, de akár azonnal utána is. Fogszakorvosa segítségére lesz döntés meghozatalában, hiszen több körülményt kell Önnél jelen pillanatban figyelembe venni. Lehet célszerűbb lenne először ideiglenes megoldást választani.
  Üdvözlettel:

  #24223 Reply
  Júlia
  Vendég

  Köszönöm szépen a válaszokat!
  Még az érdekelne ezzel kapcsolatban ha kell cserélni a gyökértömést akkor mind a három gyökérben szokták cserélni vagy csak a rezekálást érintő gyökérben?

  #24224 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Júlia.
  Ez is megítélés kérdése. Ritkán találkozunk olyannal, hogy a több gyökércsatornás fog közül csak egyet csonkolnak. Amikor rezekalasrs kerül sor érdemes az érintett területet a lehető legalaposabban ki tisztítani, igyekezvén nem hagyni a problémát újra kiújulni.
  Üdvözlettel

  #24225 Reply
  Júlia
  Vendég

  Nehéz döntés.Ön mint fogorvos ajánlaná-e bevállalni a felső hatos fog rezekálását?Gondolom ott közel van az arcüreg is?Lehet probléma ebből vagy egy profi szájsebésznek ez nem megoldhatatlan?

  #24227 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Júlia,
  Minél inkább hátsó fogról van szó, annál nagyobb körültekintést és precizitás igenyel. Pontos diagnosztika és a fog állapota eldönti érdemes e vállalni a beavatkozást. Ezt követően szájsebész szakorvos megfelelő körülmények között végzi el a beavatkozást.
  Üdvözlettel

  #24257 Reply
  Júlia
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor úr!
  Hallottam hogy léteznek más megoldások is álút képződés után a műtéten kivül.Melyek lehetnek ezek a megoldások?

  #24264 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Júlia,
  Az álutak kezelése lehetséges, de ritkán sikeres beavatkozás. Eredményes kezelése több szempont figyelembevételével lehetséges, melyhez CT diagnosztika javallott. Javaslom fogadja meg fogorvosa tanácsát.
  Üdvözlettel:

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Gyökércsúcs rezekció
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft