Gyökércsúcs csonkolás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25282 Reply
  Adrianna
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Az egyik gyökérkezelt fogamon rezekciót kell végrehajtani,mivel tünetmentes a fogam és most szabadságidő van a műtétre néhány hét múlva kerülhet sor,mert kevesebben dolgoznak a szájsebészeten,arra kértek,ha elkezdene fájni a fogam akkor jelentkezzek.Nincsenek fájdalmaim,nem érzékeny a fog, de mégis indokolt a műtét elvégzése. Harapásnál,rágásnál olykor kényelmetlenséget érzek,van hogy hosszabb ideig,van hogy csak egy bizonyos pontján a fognak, olyan érzést kelt mintha nem a saját fogam lenne,nagy felületű a tömés is ami benne van,de az rendben van,voltam kontrollon az általános fogászaton és azt mondta a doktornő rendben van a tömés.Már amikor az ideiglenes tömés volt a fogamban akkor is ezt éreztem.A kérdésem az,hogy ezt a harapási kényelmetlenséget és az előforduló rossz érzékelést az adott fogban okozhatja a kezeletlen rész amit műtétileg elkell távolitani?Ha egy ilyen fogat valaki egyáltalán nem kezeltet abból milyen problémák lehetnek?
  Köszönöm szépen.
  Üdv.Adrianna

  #25290 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adrianna,
  Tünetei a jelen állapotban normálisnak mondhatóak, a rezekció szükséges, melyre utalnak jelenlegi tünetei is. Amennyiben a panaszai fokozódnak soron kívül jelentkezzen fogorvosánál, és kerítsenek mihamarabb sort a beavatkozásra. Amennyiben a beavatkozásra nem kerül sor, a fájdalom fokozódik, és jelentős mértékű csontelhalás, és gyulladás alakul ki, melyet követően a fogászati gondozás már sokkal komplikáltabbá válik.
  Üdvözlettel:

  #25410 Reply
  Adrianna
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Voltam végül kontrollon, a rezekciót most még nem végezné el a doktornő.Megvizsgálta a fogat meg az inyemet.Mindent rendben talált.Azt mondta ha nincsenek fájdalmaim és enyhén érzem a kényelmetlenésget a harapásnál,ő ezt a területet most nem bántaná,mert nincs gyulladás a gyökércsúcson se körülötte.Az a gond,hogy egy kicsit félrement a gyökértömés,de nem olyan nagy mértékben és egy kis rész kezeletlenül maradt.A javaslat az volt,hogy ha fájdalom jelentkezik akkor azonnal jelentkezzek és abban az esetben ő kitisztitaná a területet és levágná a gyökércsúcsot.De ameddig nincs panasz jobb ha nem műtik,mert nagyon közel van a sinus(bal felső hatos fog arc felőli gyökeréről van szó).Folyamatosan ellenőrizve lesz a fog,legközelebb néhány hónap múlva és akkor megint dönteni fog a műtét szükségességéről.Egy jó hirnevű,becsületes szájsebészről van szó,aki sok olyan fogat is mentett már,amiről más fogorvosok lemondtak.Habozás nélkül rábiznám a doktornőre a műtétet,annak ellenére is hogy félek kicsit.De kicsit elbizonytalanodtam nem lenne-e jobb mégis műteni.
  Gond-e ha igy marad a fog?Ha nincsenek fájdalmaim spontán kialakulhat-e ciszta azon a területen?Vagy tényleg nem gond ha abban az esetben jelentkeznék ha fájdalmaim lennének?

  #25422 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adrienn,
  Javaslom halgasson kezelőorvosára. Probléma esetén azonnal beavatkozik, egyéb esetben pedig nem teszi ki traumának a szervezetet.
  Ne aggódjon, ilyen mértékű alaposság mellett probléma nem lehet.
  Üdvözlettel:

  #25429 Reply
  Adrianna
  Vendég

  Köszönöm a megerősitést! Akkor ebben az esetben mivel ott van az a kis elgörbült rész,ami kezeletlenül maradt ha gyökértömés cserére lenne szükség a beavatkozás előtt akkor azt a gyökércsúcson keresztül végeznék?

  #25434 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adrianna,
  Szerintem pont azt a kis elgörbült részt fogják rezekálni, ilyen esetben az a fontos, hogy a felette lévő szakaszon a gyökértömés pontos, és precíz legyen.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gyökércsúcs csonkolás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft