Gyógyszeres tömés utáni fájdalom

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 35
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24531 Reply
  Katalin
  Vendég

  Tisztelt fogorvos!

  Hétfőn voltam egy szuvas fogam kezelésén, eredetileg normál tömés volt a cél, de végül gyógyszeres tömést kaptam, mert már mély volt a szuvasodás. A doktornő azt mondta, hogy egyelőre cél a gyökérkezelés elkerülése, három hónap múlva kellene visszamennem, addid lehet érzékeny a fogam és csak esti, nyilalló fájdalom esetén menjek vissza előbb.
  A kezelés után nem éreztem semmit, viszont tegnap rágásra érzékennyé vált, ma pedig meleg ital fogyasztásakor is fáj (nem nyilall, de viszonylag erős fájdalom).
  Kérdésem, hogy ez meddig normális gyógyszeres tömés mellett? Elegendő valóban, ha csak a nagyon éles fájdalom esetén megyek vissza előbb? Ilyen mértékű fájdalom normális, nem jelent gondot? Szeretném valóban elkerülni a gyökérkezelést, de félek, hogy ilyen érzékenység mellett ez nem sikerülhet.

  Válaszát előre is köszönöm!

  #24535 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin,
  Ez a tünet 5-6 napig normális lehet. Próbálja kímélni a fogat. Amennyiben éles, nyilaló, sűrű vagy állandó fájdalmat érez jelentkezzen kezelőorvosánàl. Ellenkezőleg várható, hogy a fog megnyugszik, és tünetmentessé válik.
  Üdvözlettel

  #26315 Reply
  Nádra Marianna
  Vendég

  Tisztelt doktornő!
  Angliaban elek pár hete elkezdett fajni egy fogam amiből kiesett a tömés.Haza kellett úsznom 2 napra így gyorsan elmentem otthon fogorvoshoz.Epp jókor mert be is durrant a fogam.Kifurta kaptam több injekciót de persze nem hatottak tett bele gyógyszert és lezárta ideiglenes töméssel .Pár napig semmi gond nem volt,de utána iszonyatosan el kezdett fájni.Kaptam itt egy barátomtól dalacint azt szedek meg cataflant,de nagyon nem akar múlni.Az éjszaka kikapartam a tomest,mert azt olvastam ,hogy attól is fájhat.Mit tegyek elmenjek itt fogorvoshoz vagy mostmar jobb lesz és lemegy a gyulladás és amikor haza utazom legközelebb akkor otthon befejezik.Nem nagyon akarnék itt orvoshoz menni.Koszonom válaszát

  #26327 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Marianna,
  Javaslom menjen el fogorvoshoz. Nem az ideiglenes fedő tömés eltávolítása a megoldás, kérem bízza ezt szakemberre.
  Üdvözlettel:

  #28821 Reply
  Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!
  Tegnap előtt tömték a felső 6. fogamat és az a doktornő aki kezel eléggé megnyomkodta a fogam és azóta enyhe duzzanat és sajtó, zsibbadó fájdalmam van a felső foggyökeremnél. Ez normális? Meddig tarthat ez a fájdalom? Esetleg rosszul lett kezelve a fogam? Előre is köszönöm válaszát! Esetleg ha egyéb fogproblémás kérdésem lenne akkor tudna azokban is segíteni?

  #28834 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zoltán,
  Látatlan a helyzetet megítélni nem lehet. Okvetlen szükség lenne diagnosztikai vizsgálat lefolytatására is. Az Ön által szolgáltatott információk elég kevesek, nem tudjuk, hogy a tömés elkészítéséhez használtak e matricát – ez okozhat még pár napig kellemetlen érzést, ha a fognyak szabaddá vált. Abban az esetben ha a kavitás nagyon mély, szintén tapasztalhat napokig panaszt, mely napról napra csökken.
  Látatlanul a helyzetet nehezen ítélem meg, így inkább a személyes konzultációt javaslom. Ha gondolja állunk rendelkezésére
  Üdvözlettel:

  #29326 Reply
  Gyöngyi
  Vendég

  Jó napot!
  Tegnap voltam fogorvosnál és két fogamra kaptam gyógyszeres tömést,egész tegnap nem éreztem fájdalmat. Viszont ma jelentkezett hol enyhébben,hol erősebben. Ez természetes még pár napig és fájdalomcsillapítóval enyhíthetem? Vagy valami probléma lehet a töméssel?
  Előre is köszönöm! 🙂

  #29331 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gyöngyi,
  Ez a fájdalom lehet teljesen természetes, a lényeg, hogy ne fokozódjon és ne állandósuljon a tünet, ennek fokozatosan enyhülnie kell.
  Üdvözlettel:

  #29966 Reply
  Bessenyei Dániel
  Vendég

  Tisztelt Doktor nő/úr !! Sokáig volt egy lyukas fogam ,ahogy többen úgy enis természetesen el hanyagoltam a lyukas fogat de természetesen mindennap ápoltam így nem gondoltam arra hogy fájhat e valamikor ,de fájt többször de akkor mindig a gyógyszer segített ,de egyszer az se segített akkor orvoshoz fordultam, Ausztriába(mivel itt dolgozok)az orvos akkor kitisztította és be tömte(ideg kezelés nem történt ) de rá 2-hét múlva éjszaka óriási fájdalmakat ereztem a lyukas fogamra másnap orvoshoz mentem(Ausztriába) és az orvos ki idegelte és gyógyszeres tomest adót ,rá 1-hét múlva vissza kellet mennem és szintén újra ki tisztította és szintén tomest kaptam bele de nem végleges tomes volt ,azt mondta a doktor úr mivel ezek a kezelések is magas költségek voltak így ide már ne jojjek vissza ,ha megyek haza Magyarországra ott menyek el a fogorvoshoz és a végleges tomest megkapom otthon , mikor haza utaztam akkor evvel nem foglakoztam mivel a fájdalom meg szűnt bíztam benne hogy a jelenlegi tömésel is jó lesz a fog .. de sajnos két napja újabb fájdalom jellentkezett nem erős fájdalom mind a többi de kellemetlen fájdalom ,gyógyszer a fájdalmat ki veszi de fogamat gyógyszer után is érzékenynek érzem , kérdésem : mi a teendő ilyenkor ?? Menyire sürgős ilyenkor az orvosi ellátás illetve miért van továbbra is a fájdalom??Válaszukat előre is köszönöm . Udv !!

  #29975 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dániel
  A probléma oka az, hogy a kezelés nem fejeződött be. Az ideiglenes tömés nevéből eredően csak ideiglenes. Sem a zárása, sem egyéb paraméterei nem felelnek meg a szükséges megoldásnak. Kialakulhat újabb gyulladás, mely a fog elvesztéséhez is vezethet. Amennyiben a fog panaszos, ne hallgassa, forduljon mihamarabb fogorvoshoz.
  Üdvözlettel

  #29988 Reply
  Bessenyei Dániel
  Vendég

  Köszönöm a válaszukat. Másik kérdésem az lenne hogy ,gyulladás csökkentő szedésével a gyuladas elkerülhető vagy nem ?? Fájdalom az enyhülni fog vagy napról napra rosszabb lesz ??? Köszönöm !

  #29999 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dániel,
  Az antibiotikum ideig óráig hat, viszont nem megoldás, ennek szedésével a gyulladás kialakulása sem előzhető meg.
  Orvosi kezelést javaslok
  Üdvözlettel

  #40674 Reply
  Beáta
  Vendég

  Kedves dr. Úr /Nő! Tegnap egy gyógytömést kaptam, hogy eldönthető legyen, szükség van e gyökérkezelésre vagy sem. Délután sokkal jobban fájt, mint előtte. Ma is érzem még, hogy nincs minden rendben, de gyógyszer nélkül is bírom (tegnap még az is kellett). Azt mondta a kezelő orvosom, hogy 2hétig várjunk. Addig viseljem a fájdalmat, vagy jelentkezzem nála hamarabb? Köszönöm szépen a választ!

  #40684 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beáta
  A tünetek még normálisnak mondhatóak. Amennyiben a napok múltával enyhülést nem érez, a fájdalom fokozódik, soron kívül keresse fel fogorvosát
  Üdvözlettel

  #40787 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt doktor nő/úr!
  30.hetes terhes vagyok. Pénteken gyökérkezelték a fogam majd gyógyszeres vattával fedték be. Rá 3 napra hétfőn (ma) visszamentem megnézte és sajnos még mindig éreztem éles fájdalmat. Kaptam egy gyógyszeres gyulladáscsökkentős anyagot a fogba majd IT-vel fedte. Azt hittem a fájdalom estére csökken de még mindig nagyon fáj, nyomásra nagyon érzékeny, és a fájdalom már átsugároz a szomszédos fogakra is. Nyomó hol nyilaló érzés. Nagyon aggódok a baba miatt, nem szeretnék gyógyszerhez folyamodni se nagyon. Ez normális még aznap? Vagy holnap menjek vissza kiszedetni az IT-t? Válaszát előre is köszönöm! Andi

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 35
Hozzászólás: Gyógyszeres tömés utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft