gyermek fogai

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18204 Reply
  N. Bernadett
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Úr!
  Kislányom tavaly szeptemberben töltötte be az 5. évét. Tavaly nyáron kiesett a két alsó tejfoga és ősszel kinőtt a két maradandó a helyére. Azóta nem történt semmi, egy foga sem esett ki. Normális, hogy a fogváltás ilyen hamar elkezdődött nála? Illetve az, hogy fél éve nem esett ki újabb foga?
  Tegnap este észrevettem, hogy talán lyukas az egyik hátsó rágófoga. Eléggé elkeseredtem, mert a mi háztartásunkban nincs se csoki se cukorka. Édességként néha süteményt eszik, de nyalókát, csokit, cukrot szinte soha. Egy kezemen meg tudnám számolni hányszor evett pl. nyalókát életében (akkor se én adtam neki…). Én soha nem veszek ilyesmit, nálunk nincs hiszti a pénztárnál az édességért. Ezt csak azért mondom el, mert a kortársaihoz képest elenyésző mennyiségű édességet eszik. Cukros üdítőt soha nem ivott. Minden nap legalább egyszer megmosom a fogát. És mégis elromlott. Eléggé el vagyok emiatt keseredve. Ez hatással lehet a maradandó fogaira is? Jelent valamit, hogy ilyen hamar elromlott a foga? Hajlamosabb a szuvasodásra? Tehetek még valamit a fogai épségének megőrzéséért?
  Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm.
  N. Bernadett

  #18254 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Bernadett!

  A fogváltás ebben a korban és ebben a formában teljesen természetes. Kétszer kellene naponta fogat mosni és ebben a korban mindenképpen szülői felügyelettel.
  A maradó fogakra nincsen hatással a tejfog szuvasodása.A szuvasodás nem hajlam kérdése de ha esetleg ott maradt a lepedék a nem megfelelő fogmosás következtében akkor ez okozhatja.Javasoljuk a fluoridos gyermekfogkrém használatát, cukros üditők mellőzését és fél évente ,évente kontroll vizsgálaton való megjelenést.

  Üdvözlettel
  Villányi Dent Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gyermek fogai
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft