gennyes foginygyulladas

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #19852 Reply
  werner krisztina
  Vendég

  Kedves Doktor!
  Az also jobb utolso fogam utan az inyem hirtelen hatalmasra begyulladt es a kovetkezo napon elkezdett gennyedzeni ket pici ponton, ez mostmar az otodik napja tart. A pup akkora, hogy ralog a fogamra, a ketto kozott pedig verzik (az osszes bolcsessegfogamat 3 eve kimutottek, es van, hgy verzik az inyem itt-ott fogmosaskor illetve fogselyem hasznalatakor) Az orvos semmit nem tudott mondani rontgen alapjan, csak azt, hogy szedjek antibiotikumot. Gondoltam varok a gyogyszerrel hatha jobb lesz. sajnos nem lett, a genny fojamatosan szivarog ki a puklibol, alatta verzik is, igy marad a gyogyszer. Viszont! a problema nem derult ki. Erdeklodnek meg mielott elmegyek egy masik orvoshoz is, hogy on szerint miert alakulhatott ki. Azt hozzatennem, hogy evek ota erzem, hogy be-be duzzad az azonos oldali nyirokcsomom, es neha a fulem is faj, lehet-e kozuk egymashoz?. Ezekkel a panaszokkal tobbszor voltam orvosnal, de soha nem tudtam meg semmit. Van valamilyen lehetoseg az antibiotikumon kivul? Elolre is koszonom a valaszat! Krisztina

  #19856 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Krisztina!

  Ha egy gyulladás „beolvadása” megkezdődött, vagyis gennyképződés jelenik meg, az antibiotikumost kezelés maximum csak a nagyon veszélyes szövődményeket tudja megelőzni, de semmiképpen sem vezet gyógyuláshoz. Valószínűleg van egy gyökérkezelt foga, vagy egy olyan fog, mely elhalt, és még nem lett gyökérkezelve. Ennek látszania kellene a röntgen felvételen.
  Látatlanban csak tippelni tudok, hogy itt vagy gyökérkezelésre vagy foghúzásra lehet szükség a gyógyuláshoz. Az antibiotikumtól gyógyulást ne várjon, kevés az a fogászati terület, ahol csupán a gyógyszer adásával jó eredményre jutunk, inkább csak időhúzás, rásegítés vagy megelőzés céljából alkalmazzuk.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: gennyes foginygyulladas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft