Fogtörés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #18391 Reply
  Gábor
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  A mai nap étkezés közben azt éreztem, mintha az egyik bal felső őrlőfogam belső oldalából kitört volna egy darab (a fog tömve van). Sajnos itthon nem igazán tudtuk megállapítani a helyzetet. A nyelvemmel mintha picit feljebb tudnám nyomni alulról a szélét, de a fogam abszolút nem mozog. Evés közben úgy érzem, mintha elválna egymástól.

  Válaszukat köszönöm előre is!

  #18392 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Gábor!

  Nincs kizárva, hogy a tömés meglazult az adott fogban. Minél hamarabb érdemes kicseréltetni a tömést, mert annak megmozdulása, törése jelentheti, hogy alá is van szuvasodva.

  Üdvözlettel Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #18393 Reply
  Gábor
  Vendég

  Sikerült jobban megnézni. A fog a szájüreg felőli oldalán fentről lefelé meg van repedve középen, és emiatt tudom a nyelvemmel picit mozgatni azt a részt. Ha azon az oldalon eszek, akkor megnyomja felfelé a meglazult fogrészt, és szúrja az ínyemet, ezután kell neki egy kis idő, míg visszaáll a helyére. Félek ettől, mert nem szeretném, ha kihúznák. Tud ezzel a fogorvos valamit kezdeni?

  #18448 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Gábor!

  Először meg kell határozni mekkora darab tört le a fogból, illetve, hogy sérült-e a fogbél. Ezt követően lehet eldönteni, hogy van-e más kezelési lehetőség. Amennyiben nem túl nagy a letört rész, van más gyógyír is.

  Szeretettel várjuk!

  Üdvözlettel Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogtörés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft