Fogtömési eljárások/technikák

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25829 Reply
  Dávid Győrffy
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos Nő/Úr!

  Az lenne a kérdésem, hogy milyen kezelési technika szükséges kisméretű fogszuvasodás esetén az örlőfogak belső felületére, ami a legkevesebb kárt okozza a fogfelületen? Nem szeretném, hogy a fogaimból egészséges részeket is eltávolítsanak, (pl. fúrással vagy csiszolással) hogy tágítsák a fogüregeket.

  A porcelán (műanyag) tömés esetén szükséges a tágítás? Melyen tartós a porcelán (műanyag) tömés?

  Még sosem volt szükség ilyen beavatkozásra a fogaimnál, és nagyon félek attól, hogy ha belefurkálnak a fogaimba az hosszútávon károkat okoz.

  Köszönöm válaszát!
  Tisztelettel, Győrffy Dávid

  #25849 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Dávid

  Többféle technikai létezik egy szuvasság helyreállítására, de ehhez okvetlen ismerni szükséges a kvaitázs mélységét. Előfordul, hogy a fogfelszinen épp csak egy kis rés látható, azon belül pedig a szuvasság mértéke nagy. A töméseket esztétikus (kompozit tömőanyaggal) állítják helyre -itt jegyezném meg, hogy műanyag tömés nincs- és minimális mértékben ép foganyag is kerül eltávolításra, hisz a fertőzött részt, maximálisan el kell távolítani, itt mindíg figyel a fogorvos arra, hogy csak és kizárólag a legszükségesebb részt távolítsa el. Tartóssága több mindentől függ, de mindenképpen időtálló, tartós megoldásnak számít. A tömés már egy károsodást koorrigál, így a továbbiakra tekintettel a fokozott dentálhigiéné, és a rendszeres fogászati kontroll sokat segít fogaink épségének megőrzésében.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogtömési eljárások/technikák
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft