Fogtömés utáni problémák

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29982 Reply
  Anett
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/ Doktornő,

  Egy hátsó also ragofogam es a kisorlo között kialakult szuvasodast tömettem be kb 3 hettel ezelőtt, fehér tömést készítettek, amivel valami gond volt, mert ragasra, hidegre, melegre is erzekeny volt mindvégig, es par napja mar ejjel is fajt. Igy visszamentem tegnap, es ki is cseréltek mind a ket fogamban a tömést.
  A fogorvosno elmondasa alapjan a kisebb tomes nem jol illeszkedett es ezert ereztem fajdalmat. De most a masodik alkalom utan is meg olyan erzekeny a fogam hogy meg fogmosaskornis belenyilal, ha a fogkefével azt a teruletet erintem.

  Azt meg hozza kell tennem hogy Ausztriaban elek, es itt számomra elképesztő módon úgy zajlott mindket alkalommal a fogtömés, hogy a doktornő erzestelenitett, kifúrta amit kellett majd eltűnt es jött egy masik hölgy (asszisztens?) aki pedig elkeszitette a tömést, megformazta, majd a legvégén amikor jeleztem hogy nem lesz jo, mert szinte semmilyen hezagot nem hagyott a ket fogam között (meg a fogselymet se tudta bevezetni) elkezdte egy valami vekony fem szalaggal a ket fogam kozotti reszt reszelni. De legalabb 20 percen keresztul es meg a szam szelet is felvagta vele. Meg soha eletemben nem tapasztaltam ilyet pedig mar sokszor tömték a fogaimat, meg otthon Magyarorszagon. Normalis ez hogy igy próbálta meg tágítani a rest?
  Es sajnos most ezzel az uj tomessel sem stimmel valami mert mint irtam rettenetesen erzekeny, meg a szobahőmérsékletű viz ivasakor is belenyilall, es a nyelvem pedig valahogy beleakad a tömésbe ha a ket fog között, mintha elállna…. Szóval az is kerdesem, hogy Ön szerint mit tegyek? Erdemes-e meg varnom hátha a fog a kezeles miatt ilyen erzekeny, vagy menjek minél hamarabb egy masik fogorvoshoz. Sajnos most mar eleg mely lett a lyuk a fogambam, ilyenkor mar valószínű hogy gyökérkezelés lesz a vége?

  #29998 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anett
  Diagnosztikai vizsgálat szükséges. Ezt követően határozható meg a probléma oka, és kezdhető a kezelés. Vélhetően Gyökérkezelésre van szükség. A fém szalag valóban a hézag kialakítására szolgál, de ma már erre vannak más módszerek is.
  Javasolnék egy átfogó diagnosztikai és fogászati vizsgálatot.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogtömés utáni problémák
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft