Fogtömés, problémás fogorvos

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22695 Reply
  Kitti
  Vendég

  Kedves Fogorvos!

  A jobb oldalon a hatos fogamat, már vagy 7 éve tömték amalgám tömssel, a hetes fogamat pedig rá 2-3 évre fehér töméssel. Még szeptemberben mondta a doktornő, miután betömettem egy másik hetes fogamat, hogy még van lyukas fogam menjek vissza. Október végére kaptam időpontot, meg is jelentem. Egyébként körzetis orvosról van szó, tehát nem értem miért nem lehet előbb, de ez mindegy is. Akkor lehordott, hogy mit keresek ott, mire közöltem, hogy maga mondta, hogy van még lyukas fogam. Erre nagyon durván eljezdte feszegetni ezt a két tömést, szerintem ki is esett valami és közölte, hogy van egy kis lyuk betömi. A kettő közül nem tudom, hogy melyik volt, szerintem az oldalát tömte. Rá két hétre érzek érzékenységet annál a két fogamnál, a bölcsességfogam is nő. A másik oldalon is ugyanilyen a két fogam és ott már kinőtt még sem éreztem ilyet. Folyamatosan fáj és az étel is belemegy. Először nézegettem, nem láttam rajta semmit. Azóta kórházban is voltam, nem tudtam ezzel törődni és néha jobb volt.
  Mára ott tartok, hogy folyamatosan kellemetlen és piszkálom ki az étel maradékot, viszont nem látni fajta semmit.
  Mit csináljak, nagyon félek? Eddig rengeteg fogamat tömték és nem fordult ilyen elő velem. Nem ez volt az első hibája a fogorvosnak.
  Mit tanácsolna? A fogorvoshoz leghamarabb egy hónapra adnak időpontot és megint bunkók lesznek velem, hogy mit keresek ott.

  #22697 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kitti,
  Én javasolni csakis orvosi konzultációt tudok, meg kell nézni a fogak állapotát, az érintett töméseket, szükség lenne egy röntgen felvételre. Jó lenne látni az épp előbújó bölcsességfogat is.
  Sajnos tudom, hogy a körzeti rendelők várólistája hosszú, hisz szolgáltatásukat rengetegen veszik igénybe.
  Ön viszont választhat magánrendelőt is, ahol valószínűleg hamarabb is tudnak időpontot biztosítani az Ön számára, és tudják orvosolni a problémáját.
  Válassza azt a megoldást, ami az Ön számára a legmegnyugtatóbb, és legkényelmesebb lenne.

  Üdvözlettel

  #22708 Reply
  Kitti
  Vendég

  Estére borzalmasan elkezdett fájni a 6-os fogam, az lesz a ludas. Már fájdalomcsillapítót vettem be és rettenetesen elkeseredtem. Egy éve vették le csak a fogszabályzómat és ha most kihúzzák, akkor hiába szenvedtem. Újra felrakatni se türelmem, se lehetőségem nincs.
  Az lehet, hogy az októberi tömés eshetett ki? Azóta kezdett belemenni az étel. Többször voltam nála azóta és az mondta nincs gond.
  Viszont az alatta levő fogamra készítettek egy koronát, ami többszöri csiszolásra is magas. Folyamatosan nyomja ezt a rossz fogamat, a tömést és a fogat is hihetetlenül megkoptatta.
  A fogszabályzós orvosomat meg kellene mutatnom a fogamat? Ő tudná, hogy miként befolyásolná ez az egész.
  Gyökérkezelni lehetséges lehet, hogy menthető legyen a fog?
  Válaszát köszönöm szépen!

  #22709 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kitti,
  Ne szaladjunk ennyire előre! Most már tényleg nincs más, mint a fogorvos.
  Ez egy komplexebb probléma, adott a gond egy tömött foggal, és egy koronával…
  Látatlanban nehéz, de azt gondolom nem kell rögtön a fogóért szaladni, jobb előtte felmérni a gyökér kezelés lehetőségét, majd miután fájdalma csillapodott okvetlen korrigálni kell a koronát.
  Ha a korona magas, és a szemközti tömött fog ennek hatására lett panaszos, akkor véleményem szerint van némi összefüggés. Ha a jelenleg fájó foga még nem volt gyökér kezelve, akkor az a következő lépés és remélhetőleg a megoldás is.
  Koncentráljunk most a fájó fogra, az aktuális problémára. Van rá megoldàs.
  Kitartás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogtömés, problémás fogorvos
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft