Fogszabályozás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24928 Reply
  Anna
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 1 hete rakták fel a rögzített önligírozó fogszabályozó készülékemet.3 nap alatt leesett 7 db brekett, mindegyiken látszott, hogy a ragasztó engedte el a fogat. A leesett brekettek újraragasztásánál kaptam egy rugót az ívre mert elsőre felmerült lehet azért esett le , mert nagyon feszült. De sajnos ugyanúgy leesett 3 db, amit a mai nap folyamán ragasztottak vissza. Ilyen probléma esetén mi állhat a háttérben? A nyálnak van jelentősége? Mindennap nap óvatosan, pépes ételeket ettem, vizet ittam. Fogmosásnál is vigyáztam. Előre is köszönöm a válaszukat!

  #24933 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anna,
  Nagyon összetett a kérdés.
  Breketek leesése nagyon ritka, ilyen mértékű leválással pedig még praxisunkban nem találkoztunk. Ragasztás előtt a fogakat alaposan tisztítjuk, előkészítjük és a megfelelő protokoll betartásával ragasztjuk.
  Több lehetőség is szóba jöhet: pl.: bulldogharapás, mélyharapás, keresztharapás, ezek mind okai lehetnek egy leválásnak. Amennyiben az ív feszül akkor ívcserét végzünk.
  Nagyon fontos lenne vizsgálni miért pattannak le az breketek. A tappancsok alapvetően egyszerhasználatos eszközök, melyek visszaragasztását a szakmai protokoll nem javasolja.
  Kérdésére így, a leírás alapján egzakt válasz nem adható.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogszabályozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft