Fogpótlás(ok)

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33541 Reply
  Réka
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  A fogaim állapota elég rossz, egytől-egyig tömött. Hamar szuvasodnak és a régi tömések is elszíneződnek, hiába nem kávézom és dohányzom. A felső fogsorom első két foga letört, csappal lett visszaépítve. Két fogam húzva lett, egyik híddal lett pótolva. A másodikat nemrég húzták és a pótlására implantátumot javasoltak. Ha a közeljövőben szeretnék valamilyen rögzített fogpótlást, akkor mit javasol, pótoltassam a húzott fogat implantátummal? A rögzített fogsort pontosan mire rögzítik? A lecsiszolt fogra, mint a hidat vagy az implantátumhoz is használt csavarra? Leginkább anyagi megfontolásból kérdezem, nem szívesen költenék implantátumra, ha pár hónap múlva feleslegessé válna.

  #33551 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Réka
  Amennyiben nem szívesen költ implantátumra, javasoljuk érdeklődjön kezelőorvosánál a további lehetőségekről, mint pl a saját fogakra rögzített hídpótlás. Az implantátum egy hosszútávú megoldása a fogpótlásoknak, mely esetében az implantátumra rögzített felépítményre kerül a korona, vagy híd, mely egy hosszú távú megoldása az elvesztett fogak pótlásának.
  Üdvözlettel:

  #33554 Reply
  Réka
  Vendég

  Egy implantátumra hány fog pótlása helyezhető? Ha az összes (14) felső fogamat pótoltatni szeretném, ahhoz hány implantátumra van szükség? Ki kell húzni a meglévőket, vagy elég gyökérkezelni+lecsiszolni?

  #33556 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Réka
  Az implantológiai lehetőségek tárháza elég széles. Amennyiben a teljes fogsor rehabilitációját kívánja elkészíttetni, akkor az 4-6 implantátum behelyezésével oldható meg, a fogak eltávolítását követően, egy implantátumra 1 korona helyezhető fel, részleges hidak (2-3 fog pótlása) készítéséhez minimum 2 implantátum beültetése szükséges . Elképzeléseinek megfelelő kezelési tervet, és árajánlatot diagnosztikai és szájüregi vizsgálatot követően áll módunkban készíteni önnek Javaslom keresse fel rendelőnket egy konzultáció erejéig.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogpótlás(ok)
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft