Fogpótlás alatti ínygyulladás-pótlás csere

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50914 Reply
  Adri
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő/Tisztelt Szakértők!

  Régóta tartó ínygyulladás van a felső állakapcsom koronája alatt, és mellette is látom a gyulladást az ínyemen a hidak alatt, de ott már nem nagy mértékű. Ki szeretném cseréltetni az egész felső bal oldali régi pótlásokat (koronák, hidak). A szemfogaim koronát kapnak, és hogy szinkronban és esztétikusan nézzen ki a felső fogsorom, így az egész felső fogsorom pótlásokból áll majd (koronák). A jelenlegi pótlás alatt húzni kell (a régóta tartó gyulladás miatt), ezt építik a szemfogra, hogy a hidakat megtartsa. A pótlások cseréjét, a ráépítést a húzás után tervezik 4 nappal. Mivel a gyulladás régóta fennáll a pótlás alatt, így attól tartok laikusként, hogy a húzott fog helyére, ahol eleve gyulladt az íny, felkerül az új fogpótlás, és hogy tud így meggyógyulni a seb és a főként a gyulladás? Nem áll fenn a veszélye, hogy a gyulladás nem gyógyul ily módon? Ha nem javasolt ez a módszer, hogy hamar kerüljön pótlás a fog helyére, lehet úgy gyógyítani az ínyt, hogy ne legyek fogak nélkül, vagy a gyógyuláshoz mindeképpen le kell kerülnie a pótlásoknak akár jó időre? A szíves választ előre is köszönöm!

  #50934 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adri!

  Kezelőorvosának feladata és felelőssége felmérni az íny és a fogazat állapotát, majd eldönteni, hogy alkalmas-e a koronák felhelyezése a meghatározott időpontban.
  Látatlanul sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy mi okozza az ínygyulladást, hogy milyen módon lehetne kezelni azt, és nagyjából mennyi időt venne igénybe a regenerálódás. Attól függ, hogy mennyi idő a gyógyulás, hogy mi a kiváltó ok és milyen terápiára van szükség.

  Sikeres kezelést kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogpótlás alatti ínygyulladás-pótlás csere
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft