Fogpótlás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22790 Reply
  Zsuzsi
  Vendég

  Kedves Doktor úr.

  Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát.

  Sajnos az implantátumra nincs meg a pénz, de szeretném megkérdezni, hogy megoldás e az, hogy a maradék fogam ami bent van az ínyben, és ugye most nem fáj az addig marad bent míg az implantátumra meg nem lesz a pénz? Begyulladhat a fog vagy az íny? Hosszabb ideig lehet pl. 5 hónapig anélkül hogy fájna a fog az ínyben, törött állapotban?

  Köszönôm szépen a segítségét.

  Üdvözlettel Zsuzsi

  #22792 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsi,
  Ezt a megoldást sem igazán javasolnám Önnek. Jobb, ha góc – ebben az esetben a benmaradt foggyökér annak minősül – nem marad a szájban. Ez lehet forrása különböző gyulladásoknak, könnyebben alakul ki a fogyökér csúcsán cysta, és elindulhat egy kóros csontleépülési folyamat is. Nyilván lehet köztes megoldást találni, de ezt meg kell konzultálja fogorvosával. Ugyanakkor ne feledje azt az opciót, hogy amennyiben a foggyökér ép, és terhelhető, akkor egyéb megoldások is léteznek.
  Illetve lehet érdemes megkérdeznie, hogy műgyökér beültetése esetén van e valamilyen részletfizetési lehetőség. Több rendelő biztosít páciensei számára különféle lehetőségeket fogászati rehabilitációjuk anyagi megoldására.

  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogpótlás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft