Foglazulás

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31856 Reply
  brigi
  Vendég

  Tisztelt cím!

  A héten jártam fogorvosnál a problémámmal, azaz az első metszőfogam és mellette lévő között vagy egy nagy lyuk, melyben úgy egyeztünk meg fogorvosommal, hogy 3-án gyökérkezelést kezdünk majd koronát épít rá. Azonban ma éjszaka arra ébredtem, hogy roppan egy nagyot, azóta mozog és nagyon félek, hogy beletörik vagy fog nélkül maradok az ünnepekre.
  Kérdésem az lenne, hogy Önök mit javasolnak ez ügyben?
  Így maradni sem szeretnék, de fog nélkül sem szeretném tölteni az ünnepeket, így viszont szinte enni sem tudok.

  Várom válaszát!

  Köszönettel
  Csépányi Brigitta

  #31863 Reply
  Anna
  Vendég

  Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

  Fogorvosom tanácstalanul áll a problémám előtt. Kb. 1,5 éve kezdtem el fogselymet használni egy fogkőeltávolítás után. Már a kezelés után is azt éreztem, hogy nagyon elkezdtek mozogni a fogaim (korábbi fogkőeltávolításnál ez nem tűnt fel), az elöl lévőket alul is és fölül is lökdösni tudtam a nyelvemmel. Ez egy hét alatt kb. elmúlt, de mivel elkezdtem fogselymet használni, állandósult. Néztem számtalan videót és leírást, szerintem helyes technikával csinálom. Mikor rájöttem erre, abbahagytam a mindennapos fogselymezést, és csak 2-3 naponta használtam. Szembetűnően mindig jobban mozogtak utána a fogaim. Azóta teljesen elhagytam a fogselymezést, és nem mozognak a fogak. Gyulladás nincs a szájüregben vagy az ínyemben, a fogaim egészségesek, egyetlen tömésem sincs, mégis szinte mindegyik mozog. A fogorvosom szerint a természetestől kicsit jobban mozognak, de nem lát semmi jelet, ami ínybetegségre utalna. Panoráma röntgent is csinált, a bölcsességfogaim megvannak, de jól állnak, nem tolják a többi fogat, és egészségesek is.

  Lehet valami probléma az ínyemmel? Hanyagoljam a fogselyem használatát? Mit tehetnék azért, hogy ne romoljon ez az állapot?

  Válaszát hálásan köszönöm!

  #31868 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anna
  Miután panaszait a fogselyem használatával kapcsolja, így annak elhagyása jó lehet. Ettől függetlenül ajánlanék önnek egy CT vizsgálatot és paradontologiai szűrést.
  Üdvözlettel

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Foglazulás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft