foginygyulladas

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22856 Reply
  Zsuzsa
  Vendég

  Tisztelt Doktor Ur,

  36 eves, ket gyermekes anyuka vagyok. Eleg nagy most a gondom.
  Tegnapi nap paradontologusi vizsgalat soran eleg rossz hireket kaptam.
  A fogsorom nem egyenletes,a bal oldali szemfogam kiallo, az also metszofogak is rendezetlenek,annak ellenere, hogy meg fiatalon, negy even at volt fogszabalyzom.Rendszeresen jarok fogorvoshoz, a ragofogaim be vannak tomve, sajnos egy ragofogam hianyzik. Az egyenetlen fogaim miatt, elol, az inyem gyakran duzzat.
  Tegnap a fogkovet eltavolitottak, es panorama rontgen vizsgalata utan a doktor azt javasolta, hogy a hatso ket ragofogam el kellene tavolitani,mivel a csontszovet ritkul korulotte. Nagyon megremultem.
  Kerdesem az lenne, hogy valojaban ilyen esetben egybol a fogeltavolitast szoktak ajanlani…vagy esetlegesen van valami mas lehetoseg a gond kezelesere…
  Megkoszonom valaszat’
  Udvozlettel,
  Zsuzsa

  #22858 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsa,
  látatlanban nagyon nehéz válaszolni a kérdésére. De a csontszöveti ritkulás valamilyen akut problémára utal, mely legtöbb esetben a fog – mint góc- eltávolításával kezelhető a legeredményesebben. Ezek a fogak, egy ilyen esetben, már nem állnak helyt megfelelően, és későbbi problémákhoz vezethetnek. A csontleépülési folyamat nem állítható meg, de a góc megszüntetésével, a folyamat jelentősen lassítható, a gyulladás megszüntethető, és a többi fog épsége védhető.
  Javaslom hallgasson kezelőorvosára, kérdése esetén pedig nyugodtan beszélje meg vele aggodalmát, és kérje segítségét ez egyéb lehetőségek felől. Ő aki látja az Ön aktuális állapotát, biztos vagyok benne, hogy a lehető legpontosabb javaslatokat fogja Önnek tenni.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: foginygyulladas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft