Fogíny felvágás

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 36
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17080 Reply
  Pancsi
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Négy éve szenvedek az alsó két bölcsességfogammal,folyamatosan begyullad az ínyem(1-2 havonta)és ez a tartós fájdalom,akár két hétig/1 hónapig is elhúzódik(a felsők szépen,fájdalommentesen kibújtak)rendszeresen járok fogorvoshoz,hat napja a Doktor felvágta az ínyt a bal alsó bölcsességfognál,hogy esélye legyen kibújni végérvényesen.A felvágás garanciát jelent arra,hogy valóban ki tud bújni?Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy a fogíny felvágás után mennyi a gyógyulási idő?Hat napja történt,de még mindig fáj,a száj nyitás nehézkes,nehezen tudok ételt betenni a számba,a fogkefét is nagyon nehezen tudom behelyezni,pláne reggel,az pedig hogy bele tudjak harapni valamibe,egyelőre nagyon kín keserves,ezt szabad erőltetni?Sajnos ráment,avagy kisugárzik a bal fülemre,a torkom,mandulám is fáj!Rendszeresen mosok fogat,természetesen a felvágott fogíny tájékán is finoman,de alaposan megmosom,használok szájvizet,valamint napi 3x kenem a Doktor által felírt géllel.Normális,hogy ennyi mindenre kihat,valamint az hogy ennyi ideig fent áll a fájdalom?Válaszát köszönöm!!

  #17117 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Pancsi!

  Készült e rtg felvétel a bölcsesség fogadról? Az íny felvágása egyértelműen segíti a fog áttörését, a tüneteidért pedig szinte biztosan nem a felvágás, hanem az előtörő fogad a felelős. Kérj időpontot az orvostól légyszíves és nézze meg hol tart a folyamat, biztos ami biztos. Gyógyulást kívánunk, üdv, Vdent

  #19507 Reply
  Mundér Alex Krisztián
  Vendég

  jó napot lasszan 4-5 hete járok gyökérkezelésre és az orvossom aszt modta hogy, az ínyement felkel vágni hogy ez miért süksséges és hogy fájdalmas e ?

  #19510 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Krisztián!

  Vannak olyan makacs gyulladások, amikor nem elég a fogon keresztül tisztítani , hanem rá kell segíteni egy kis metszéssel. Helyi érzéstelenítésben ez nem fájdalmas .

  Üdvözlettel:

  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #20751 Reply
  Zsófia
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy a felvágott így kb meddig fáj? Tegnap elmentem feldagadt arccal fogorvoshoz,ott felvágta az ínyem és nyomkodott valamit. Írt fel antibiotikumot. Ma reggelre még mindig fel van dagadva az arcom, és fájdAlmat is érzek. Ez normális? Talán annyira be volt gyulladva hogy még mindig fáj?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #20756 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Zsófia!

  A fájdalom csak a gyökérkezelés elkezdésével fog csak igazán elkezdeni elmúlni, anélkül ez egyenlőre csak tüneti kezelés történt .
  Az íny felvágása átmenetileg enyít, mivel megszűnik a feszülés, az antibiotikum pedig a baktériumok visszaszorításával adja meg a jó alapot a sikeres gyökérkezeléshez.
  Fájdalom a gyökérkezelés alatt is (egyre enyhébb formában )jelentkezhet akár három négy hétig is.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21888 Reply
  Veronika
  Vendég

  Udvozlom!

  Szerdán vágták fel az ínyemet, ma (pénteken) megyek vissza kiszedetni a gézlapot. A kerdesem az lenne hogy mennyi ido mig a seb begyogyul ?
  Valaszat elore is koszonom!

  #21892 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Veronika!

  Az ilyen sebek, ha már nem ürül váladék belőle, egy hét alatt teljesen meg gyógyulnak.

  Áldott ünnepeket!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #23150 Reply
  Krisztina
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Nekem ma vágták fel az inyem es érdeklődnék hogy a duzzanat az arcomrol mikor tűnik el? Mondta az orvos hogy borogassam hideggel meg antibiotikumot szedek..es ha úgy érzem jobban felpuffadt az arcom? Lehet nyomkodni hogy segítsek kijutni a gennyes váladéknak?
  Válaszukat előre is köszönöm

  #23156 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina,
  Maradjunk a borogatásnál, ennél többet, illetve annál, hogy szedi az antibiotikumot jelenleg nem tehet. Elképzelhető, hogy a duzzanat mérete nő még egy kicsit.
  Ne aggódjon. Bármi egyéb probléma adódik kezelőorvosa a segítségére lesz.
  Üdvözlettel

  #23340 Reply
  Bence
  Vendég

  Jó napot!

  Az én gondom az lenne, hogy a nekem jobb oldali örlőfogam lyukas de már egy jó ideje. Nem fáj meg ilyenek egyátalán nem gyulladt még be (lekopogom). Csak attól félek, hogy egyszer begyullad és lehet húzni kell mint eddigi 2 fogamat. Ezekkel nem volt baj mert szépen kitudták húzni mert megtudták fogni a fogóval, de ennél félek, hogy nem fogja tudni megfogni, mert ha megszorítja letörik körbe aztán onnan tömni se lehet. Felvágnák utánna vagy mi történne?

  Köszönöm a választ! További szép napot!

  #23343 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Bence,
  Javaslom a fogszakorvos felkeresését, és egy töméssel valószínűleg menthető a helyzet, nem kell a húzáson gondolkodnia.
  Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a saját fogai minél tovább funkcióban maradjanak. Nem javallott megvárni míg nagyobb gond adódik. Egy fogbélgyulladás esetén sem javasoljuk azonnal a húzást, a fogorvosok jobb szeretik menteni azt, ami még reálisan menthető.
  De, hogy kérdésére válaszoljak, amennyiben egy fog a fogó nyomása alatt megroppan, a korona leválik, és a gyökér marad a csontban, akkor vagy speciális gyökérfogóval, vagy valóban feltárással távolítják el azt.
  Üdvözlettel:

  #23957 Reply
  Ági
  Vendég

  Üdvözlöm.Az én problémám a következő lenne,: egy éjszakán át tartó fájdalom után, elmentem a begyulladt és felduzzadt ínyemmel fogorvoshoz, a reménnyel hogy a fájdalmam megszűnik. Az ínyem felvágta és a gennyes váladékot kinyomta. Antibiotikum kura után, ha nem fáj vissza kell mennem. A tükörben a vágást úgy látom, mintha sok kis szálból állna,olyan mintha sok kis függőleges vágás lenne. Ez normális?
  Válaszát köszönöm

  #23962 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes,
  A váladék távozását biztosító metszés jellemzően 1 határozott vágás szokott lenni.(esetleg több, ha nem indul meg az ürülés az első metszés után). A leírtak alapján nem tudom értelmezni az ön által leírtakat.
  Lehet, hogy valamilyen elváltozást vél apró metszéseknek.
  Üdvözlettel

  #25124 Reply
  Zsolti
  Vendég

  Üdvözletem. A kérdésem az lenne hogy pontosan 3orája vágták fel az ínyem, és be tedtek a számba 1 kötszert gondolom azért hogy elálitsa a vérzést. Visszont már 3ora ora eltelt és meg vérzik es ha ki probálom venni elönti a a vér a számat.medigg kel eszt a kötszert benn hagyni?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 36
Hozzászólás: Fogíny felvágás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft