Foghúzás utáni fájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12091 Reply
  Edina
  Vendég

  Üdvözlöm!
  2015.04.09.-én kihúzták a fogam,ami még fáj és az ujjammal érzem ha az arcom megérintem,hogy mintha valami gümő lenne ott.A kérdésem az,hogy ez mitől van,illetve,hogy mikor szűnik a fájdalom?
  Edina.

  #12093 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Edina! Sajnos az elmondásod alapján nem tudom melyik fogat távolították el (frontfog vagy rágófog illetve hogy az alsó vagy felső fog?). A fogeltávolításnak lehetnek szövődményei még akkor is ha minden utasítást betartottál a foghúzás után. Ha már eltelt 4-5 nap a húzás óta és a panaszod fennáll, érdemes lenne visszamenni a kezelőorvosához kontrollvizsgálatra.

  Üdvözlettel, Dr. Dézsi Balázs

  #12204 Reply
  Beáta
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Szerdán délután kihúzták az egyik fenti fogamat,(őrlő)a húzás elég nehezen ment és nagyon vérzett is az ínyem közben. A vérzés aznap több órán keresztül tartott, másnap reggel már csak enyhén szivárgott. Ma már nem vérzik és jobban is néz ki,de a tompa fájdalom nem akar elmúlni és duzzadt az ínyem is.Ez lehet attól,hogy nehezen lehetett kiszedni a fogat? Hőemelkedésem nincs,ettől függetlenül lehet fertőzés?
  Köszönettel: Beáta.

  #12212 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Beáta!

  Ha nehezen jött ki a fog, akkor valószínű jobban roncsolódtak a lágyszövetek, így tovább fennállhat ez a tompa fájdalom. Ilyen esetben gyakrabban alakul ki vérzés és duzzanat is. Ezek a szervezet normális reakciói, nem kell megijedni tőle. Akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha a következő tüneteket tapasztalod: erős fájdalom, kellemetlen szájszag, esetleg hőemelkedés.
  Remélem tudtam segíteni, jobbulást kívánok.
  Üdvözlettel: Dr. Begazy Lőrinc

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft