Foghúzás utáni duzzanat

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24002 Reply
  Tímea
  Vendég

  Üdvözlöm!
  2-3 éve húzták ki a bal felső 4-es fogam. Ugyanis a legkisebb huzatra is érzékeny lett, állandóan begyulladt, bedagadt tőle az arcom. Miután eltávolították a fogat ez megszűnt, (akkor volt gennyürülés is) viszont az arcom nyomásra érzékeny maradt.
  Két héttel ezelőtt azonban újra fellépett a probléma. Egyik nap fájdalmat éreztem a jobb felső 6-os (rossz fogam) és a jobb felső 5-ös látszólag jó fogam környékén. Másnapra az arcom bedagadt, egészen az alsó szemhéjjamig.
  Fogorvos írt fel dalacint, amit szedtem is. A duzzanat úgy múlt el, hogy lehúzódott az alsó álkapcsomra, majd teljesen lelappadt. 3 nappal ezelőtt ki is húzták a bal felső 6ost. Nem volt egyszerű, mert a gyulladás nem múlt el teljesen, több érzéstelenítő is kellett, mire hatott, illetve bele is tört egy gyökér. Végül teljesen sikerült eltávolítani (röntgenezték is). Viszont még most, a negyedik napon is érzek az arcüregemben egy kis duzzanatot és fáj is, ha húzódik. Az ínyem is bevan duzzadva legfelül, ahol az arc és az íny találkozik (bocsánat jobban nem tudom leírni). A seb maga nem fáj, nem érzékeny, látszólag rendben gyógyul a közvetlen környezete sem piros. Csak már említett felső rész duzzanata, ami leginkább a bal felső 5ös felett és a korábban eltávolított 4-es felett húzódik.
  Kezdek kétségbeesni, amiért nem múlik az arcfeszülés. Mi lehet az oka? A gyulladás ráment az arcüregemre és nem ürült ki? Hasonló esetekben mi a bevett eljárás?

  #24024 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tímea,
  A tünetei egy ilyen komplikált esetben lehetnek normálisak. Javasolnék CT vizsgálatot, mely konkrétan lokalizálja a problémát, és segíti a fogorvos döntését a további lehetőségek megválasztásában.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foghúzás utáni duzzanat
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft