Foghúzás után fájdalom

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #39698 Reply
  Noemi
  Vendég

  Kedden húzták ki a jobb felső 7est, azóta fáj. Nem alvást meg a vér csak reggelre, pedig 4órán keresztül szorítottam húsz percekre. Dalacin 300at írták ki a sűrgősségin tegnap, azóta javul, vissza kell menni a fogorvoshoz is? Vagy elég az antibiotikum meg a gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító? Vigyázok fogmosasnál, hogy ne érjék a sebhez, mégis mindig alvadt verdarabok jönnek. Gyógyulok? Tisztul? Vagy csak ideiglenes tüneti kezelés és szájsebészeti beavatkozásokra lenne szükség?

  #39699 Reply
  Noemi
  Vendég

  Utánanéztem a neten valószínűleg fogmedergyulladásom van. Kitiszítottam a sebet óvatosan betadinos fültisztítóval. Most jobban néz ki, de nem látnám, hogy húzódik össze. Jól tettem, hogy kitakarítottam? Jódos gézcsíkról olvastam, még hogy a szájsebész kitakarítja a sebet. Sajnos ünnepek alatt nincs lehetőségem eljutni szájsebészeti beavatkozásokra. Ismételjük a betadinos ecsetelést? Vagy elég a dalacin 300?

  #39706 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Noémi
  Valóban vélhetően fogmeder gyulladása van, melynek kezelését javasolnám szakorvosra bízni. Amennyiben az antibiotikum hatásosnak bizonyul nincs szükség egyéb beavatkozásra. Javaslom legyen türelemmel. A fogmeder gyulladás kezelése hosszadalmas, ha az antibiotikum ellenére sem javul további kezelésre és az antibiotikus terápia megismétlésére is sor kerülhet.
  Üdvözlettel

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Foghúzás után fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft