foghúzás után elhúzódó fájdalom

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28800 Reply
  Mártus
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!

  Lassan három hónapja szenvedek a felső hátsó őrlőfogammal, picit érzékeny volt, a fogorvosunk kicserélte benne a régi tömést, utána feszült, érzékeny volt, röntgen után fogorvosom gyökérkezelést javasolt. Utána először egész szépen javult, majd újra fájdalom jelentkezett, gyógyszeres tömést kaptam bele 3szor, nem javult, húzás lett a vége, a gyökér csúcsán gyöngyszem-szerű gennyzacskó volt. Három hete húzták ki, de azóta is érzékeny, fáj, kaptam bele kétszer gyógyszer rudacskát, nem igazán segített, egyszer megfakadt és gennyszerű dolog jött belőle. Orvosom szerint nem genny, csak tisztult az üreg. Jelenleg nem csak a helye, hanem az egész állkapocs érzékeny, fájdolgál. Orvosom szerint „ez ezzel jár”, legyek türelmes. Fogmeder gyulladás okozhatja ezt? Tényleg legyek türelmes és várjak? Ennyi idő után is? Attól félek, tovább fog rosszabbodni, ha nem kapok valamilyen kezelést rá.
  Közben áradásul az alsó bölcsességfogam is fájogatni kezdett, betömték, azóta is érzékeny, főleg a fog mögött, az állkapocs is.Azt mondta a fogorvos, hogy addig ne húzzuk ki, amíg a másik fog helye nem gyógyul meg legalább valamennyire.
  Mit kellene tennem? Lassan már azt sem tudom, mikor volt utoljára olyan, hogy nem fájt volna a fogam/állkapcsom.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  #28812 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mártus
  Tünetei a fogmeder gyulladásra utalnak, mely sajnos egy felülfetőződés eredménye. Ezt okvetlen kezelni szükséges. Soron kívüli szakorvosi vizsgálat és antibiotikus terápia javasolt.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: foghúzás után elhúzódó fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft