Foghúzás után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #47358 Reply
  Tóth Gizella
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  2 hete húzták (alsó ötös) fogamat, egy hete szedtek varratot de antibiotikumot nem kaptam. A seb gyógyul, a csont/húzás helye nyomásra érzékeny. A sebből néha sárgás folyadék távozik (nyomásra) ami enyhén sós. Emellett a seb kellemetlen szagú. Kellene-e antibiotikumot szedni, vagy ez normális? (A fog gyökerénél volt egy kis gyulladás, és a szag már a húzás alatt is érezhető volt, valamint kollagén párna is került a sebbe.)

  Válaszát előre is köszönöm!

  #47359 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gizella!
  Az antibiotikumos terápia nem szükségszerű velejárója a fogeltávolításnak. A műtéti terület teljes regenerációja időbe telik, ilyenkor teljesen normális bizonyos fokú érzékenység. Fordítson megfelelő figyelmet a terület tisztán tartására, amennyiben azonban egyre erősödő fájdalmat, duzzanatot tapasztal, úgy mindenképp keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #47457 Reply
  ágnes
  Vendég

  Tisztel Doktor Úr/Doktornő!

  5 napja kihúzták a bal alsó rágófogam nagy szenvedéssel mert nagy töve volt és bele törték majd gyökerenként vették ki. 2 nap után észre vettem hogy alul oldat az inyemnél van egy éles fog/csont darab ami mozog is de nem mertem kihúzni onnan mert még a fogam helyén az inyem sem gyogyult be. olvastam hogy egy-két ember azt írta hogy nekik 3-6 hét alatt kijött magátol. és azt szeretnem kérdezni hogy ez normális? általában nem fáj csak mikor mosolygok és megfeszül ott a bör.

  Válaszát előre is köszönöm.

  #47465 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ágnes
  Ezen esetben a kontrollvizsgálat szükségszerű. A szilánk magától is távozhat, kihúznia magának nem javallott. Fontos a szájüreg megfelelő tisztán tartása, és javasolnám a fogorvosi kontrollvizsgálatot is önnek.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Foghúzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft