Foghúzás után

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20695 Reply
  Tina
  Vendég

  Jónapot. Tegnap kifúzták a jobb első 4-es fogam. Nem volt rossz , viszont pár napja egy megfázás következtében begyulladt a nyírokcsomóm és ennek hatására az állkapcsom majd a fülem is. A füll orr gégészem javasolta hogy húzassam ki , mivel a foginyem is begennyesedett. Nagyon gyulladt volt . A fájdalom kezd megszünni és a bedagadt fél arcom is lelohadt. A kérdésem az lenne hogy ilyenkor mit szabad enni hogy a gyulladás véletlen se jöjjön vissza ? Tejterméket azt mondja mindenki hogy hanyagoljam mégis a krumplipürét ajánlják illetve a sajtos tésztát és a joghúrtot. Kérem segítsen nekem a válaszával hogy most akkor mit is szabad enni így 16 órával a foghúzás után .

  Válaszát előre is köszönöm ! Tisztelettel Tina.

  #20707 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Tina!

  Érdemes a foghúzást követően egy két óra múlva egy fájdalomcsillapítót bevenni, amivel a közvetlen sebfájdalom elkerülhető.
  Továbbá öblögetni, köpködni a foghúzás után nem szabad, hiszen ezek használatával leeső vérömleny nyomán vérzés indulhat meg.
  Tömény szeszes ital fogyasztása tilos, mert jelen esetben a vérzést indítaná be. (a fertőtlenítés ebben az esetben nem áll fenn!)
  Foghúzás után naponta minél többet mosson fogat, valamint lehetőség szerint szájfertőtlenítő oldattal öblögessen. (közvetlen foghúzás után természetesen ne öblögessen)
  Fennáll a láz lehetősége is abban az esetben, ha gyulladt volt a fog.
  A nyelvvel a sebet nem szabad nyomkodni, a sebet szívogatni szintén tilos!
  Tejterméket semmilyen esetben se fogyasszon 2-3 napig!Ajánlott a jegelés is az első napokban!Kerülje a nehéz fizikai munkákat szintén pár napig.
  Ezek betartásával a foghúzás helye szépen be fog gyógyulni. Amennyiben probléma jelentkezne, azonnal keresse fel fogorvosát, szájsebészét!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foghúzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft