foghúzás után

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20024 Reply
  Kiss Adrienn
  Vendég

  Kedves doktor úr, doktornő!
  Két napja húzták ki a bal alsó 4-es fogam. Elvileg nem volt gyulladt, és bár nem jött könnyen, tört is, de végül nem kellett ínyt vágni. Most a második napon már folyamatos tompa, lüktető fájdalmat érzek a helyén. Egyrészt túl sok tapasztalatom eddig szerencsére nem volt foghúzásban, másrészt pedig sajnos nem igazán kaptam megfelelő tájékoztatást arról, hogy mire kell vigyáznom a húzás után, így látok egy kis esély arra, hogy a vérdugó esetleg kijött. A kérdésem az lenne, hogy van-e így is esély arra, hogy magától rendbe jön? Mire figyeljek, tehetek-e valamit a gyógyulásért? (Catafast fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő van itthon, azt vettem be.) Ha nem muszáj, nem szaladgálok apróságokkal az orvoshoz, esetleg tudna segíteni, hogy mire figyeljek, mikor kezdjek el aggódni és menjek mégis vissza?
  Nagyon köszönöm!

  #20030 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Adrienn!

  Foghúzás után – tanácsok

  Foghúzás után egy-két órával vegyen be egy szem fájdalomcsillapítót.
  Így a beavatkozás utáni közvetlen sebfájdalom elkerülhető. Valószínűleg több fájdalomcsillapítóra nem lesz szüksége.
  A foghúzás után közvetlenül nem szabad öblögetni és köpködni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a sebről leeső vérömleny nyomán vérzés indul meg.
  Ameddig az érzéstelenítő hatása tart, nem szabad ennie! Ellenkező esetben komoly sérülést okozhat a saját szájában.
  Inni lehet, de az az elmélet, hogy a tömény szeszes ital fertőtlenít jelen esetben téves; sőt káros is, mert inkább a vérzést indítja meg.
  A fogeltávolítás utáni napokban különösen fontos a megfelelő szájhigiéné fenntartása. Ha lehet, még többet kell fogat mosni, mint egyébként. Jó szolgálatot tesz, ha szájfertőtlenítő oldattal öblöget (persze nem közvetlenül a foghúzás után).
  Ha gyulladt volt a fog illetve környezete, előfordulhat, hogy láz jelentkezik. Ilyenkor a szokásos lázcsillapító gyógyszereket használja.

  A honlapunkon (sanoral.com) sok ehhez hasonló érdekességet olvashat még. Ha egy nehezített foghúzásról volt szó, megesik, hogy nehezebb a gyógyulás is. Ha ez 3-4 napon belül javuló tendenciát mutat, akkor nincs szüksége a fogorvosi vizitre.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #20031 Reply
  Kiss Adrienn
  Vendég

  Köszönöm a választ! Bár 99%-ban nem a kérdésemre szólt. Ugyanis azzal kezdtem a levelem, hogy már 2 napja túl vagyok a foghúzáson, tehát nem igazán tudok mit kezdeni azzal az információval, hogy mik a teendők közvetlenül foghúzás után, tehát azt a részt felesleges volt ide copyzni.
  Az elsődleges kérdésem az volt, hogy ha a vérrög kijött, akkor is számíthatok-e rá, hogy magától rendbe jön a seb. Illetve hogy ebben az esetben itthon tehetek-e valamit, amivel elősegítem a gyógyulást. Ezekre sajnos nem kaptam választ.

  #20034 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Adrienn!

  Elnézést, hogy több információt másoltam be, gondoltam a jövőre nézve hasznos lehet Önnek vagy bárki másnak a környezetében.
  Ahogy azt írtam, a húzás komplikált volta miatt jogos lehet a fájdalom így két nap után. Jós nem vagyok, ezért írtam azt hogy még 3-4 nap, ugyanis a teljes hámosodás egy hét alatt következik be. Öblögetni lehet, chlorhexidin a legjobb. Megmondani nem tudom, hogy magától meggyógyul-e, ha kijött a vérrög, egyéni immunrendszer és szájhigiénia kérdése . Általános útmutatást kívántam adni, mi az, amikor fel kell keresni az orvost .

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #20039 Reply
  Szegedi György
  Vendég

  Kedves Doktor Úr , Doktornő!

  Azzal a megoldandó helyzettel fordulok Önökhöz, hogy kb jó 2 hónapja kihúzták a bal felső első nagyőrlő fogamat, mely után még most is nyilalló fájdalmat érzek, illetve a külső szám felőli oldalon a a fogmedernél az (az ínyemet megnyomva a fog helyén lévő száj felőli küldő oldalon) erősebb fájdalmat érzek. Látható nyoma még nincs, de naponta 1 órát vesz el az életemből ez a kellemetlenség. Laikusként arra gondolok, hogy a fogínyem fog idővel begyulladni ezen a részen. Szeretném megelőzni a további gyulladást és szeretném megszüntetni a fájdalmat. Nagyon zavaró. Az első fogamat húzták 36 évesen. Egyébként egészséges és erős fogaim vannak. Jelenleg külföldön vagyok és ez még kb 2 hónapig így is maradd, így addig nem tudok mit kezdeni , de szeretném kezelni valahogy valamilyen módszerrel, vagy gyógyszerrel, vagy gyógyhatású készítménnyel. Az egyik kérdésem az ez lenne, hogy tudna e ajánlani valamit, amivel megszüntethetném a fájdalmat és a kezdődő „gyulladást”. A másik hogy mi lehet ez a probléma és hogyan alakulhatott ki.
  Válaszát előre és tisztelettel megköszönve..sokat segítene
  Üdvözlettel
  Sz György

  #20059 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves György!

  2 hónap elteltével komoly bajokra nem számítunk, mert azok a húzást követő hetekben jelentkeznek, és nem javulnak, romlanak. Oktatja az iny frissen gyógyult állapota, egy irritáló csontszilánk, akár egy pici bentmaradt fogdarab. Szinten tudja tartani ezt az állapotot puha sörtéjű fogkefével, szájöblítővel, bátran apró körkörös mozdulatokkal mossa a területet. Ha nem javul, míg hazajön, akkor egy szájsebészeti konzultációt javaslok.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: foghúzás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft