foggyulladás – arcüreggyulladás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23044 Reply
  Molnár Ildikó
  Vendég

  Tisztelt Címzett!

  Nagyjából két hete – már előzőleg fennálló nátha közben – egyre erősödő fogfájást éreztem a bal felső 5-ös örlőfogamnál, melyet egy éve gyökérkezeltek és tömtek.
  Mivel az egyik gyökere – a röntgen szerint – görbe, a kihúzása nem lett volna egyszerű és mellette már egy fogam hiányzik, féltem elmenni orvoshoz. Éjszaka jegeltem és gyulladáscsökentőt (Dolgit Max 800) szedtem, Listerin szájvízzel öblögettem. Másnapra el is múlt a fájdalom. Kopogtatásra nem érzékeny, semmi bajom nincs vele, teljesen rendbe jött. Pár napra rá azonban az addigi náthám okozta orrváladék igen bűzössé vált. Fújásra rendesen ürülni látszik, rendesen kapok levegőt, de a bűzös orrfolyás fojamatosan fennáll, orrcsep (Vibrocil) használata, inhalálás, élettani sóoldattal történő házilagos orrmosás mellett is.
  Lázam nincs, semmim nem fáj, semmi nincs bedagadva.
  A kérdésem az lenne, hogy az arcüreggyulladásomat ill. a bűzös orrváladékot okozhatja-e a fájó de eljegelt fog, illetve lehetséges-e, hogy az arcüreggyulladás okozta azt az éjszakai fogfájást.

  Tisztelettel várom válaszukat!
  Molnár Ildikó

  #23051 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ildikó,
  Az arcüreg és a felső fogak gyökerei kapcsolatban állnak egymással, sokszor a felső fogak gyökerei belenyúlnak az arcüregbe valamint az arcüreg nyálkahártyája borul a felső fogak gyökereire. Ebből adódóan az arcüreg gyulladásai hatással vannak a fogakra, a fogak gyulladásai pedig terjedhetnek tovább az arcüregre.
  Javasolnék konkrét vizsgálatot. Egy röntgen vizsgálat választ ad mindkét kérdésre, és lehetőséget ad a célzott terápiára.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: foggyulladás – arcüreggyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft