Foggyulladas

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24005 Reply
  Kovács Anna
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Ur!

  Tegnapelőtt voltam fogorvosnál ahol a jobb alsó kisörlő fogamat tömték. Sajnos elég közel voltak az idegek… amit jelzett és nekem a fogorvos. Azt mondta Cataflam Dolo bol szedjek naponta 3×2 szemet. 1 hétig h elejét vegyuk a gyulladasnak. Mivel erős gyógyszer es tünetmentes volt a fogam, csak napi 2 szemet vettem be. Most arra ébredtem hajnalban, h kicsit érzékeny lett..kezdetlegesen gyulladna a fogam. Érdekes mert nap közben semmi…

  Ön szerint elég lenne 3×1 cataflam?
  El múlhat ez a kezdetleges gyulladása a fognak?
  Koszőnöm.

  #24010 Reply
  Kovács Anna
  Vendég

  Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy most este nem érzékeny kocogtatásra. Az utolsó cataflam 25 mg tablettát délben vettem be. Enni még nem nagyon eszek a tömött fog oldalán, inkább egy ideig a másik oldalt terhelem. Ügyelek hogy nagyon hideg se érje a fogat.
  Viszont e két napban ettem meleg levest, ittam csapvizet, nem éreztem sem nyilaló sem más fájdalmat sem lüktetést. Leszámítva a reggeli ébredéskor jelentkező

  Ha jól tudom megvan rá az esély hogy az idegek szépen visszahúzódnak a tömés alatt, és a fog regenerálódik.
  Nem tudom van e köze hozzá, de nekem a szobában a fűtés jelenleg klímával megy, tehát van némi huzathatás (ami még ha nem is érzékelhető, de van légmozgás).

  #24011 Reply
  Kovács Anna
  Vendég

  Tévedtem, most megkocogtattam egy tolal a fogam, és sajnos érzékeny. Nem fáj ugyan, nem lüktet, de érzékeny (annyira nem mint reggeli órában ébredés után) de az.

  Normális egy ilyen tömésnél valamennyi gyulladás a fognál? ez emlúlhat?

  #24020 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anna,
  A mély szuvasság esetén, ahol a pulpakamra érintetté válik, gyakori ezen utóhatás. Ilyenkor általában a fog gyökérkezelésére kerül sor.
  Javaslom, amennyiben a panaszok nem múlnak el a gyógyszeres terápia ellenére sem, keresse fel fogorvosát, és folytassák a terápiát. Nem érdemes vele várakozni.
  Üdvözlettel:

  #24027 Reply
  Kovács Anna
  Vendég

  köszönöm szépen válaszát.
  Arra gondoltam 2 hetet várok vele, es a gyógyszert 5 nap után abbahagyom.
  ön szerint sokat használna ha napi 3 x 2 szem cataflam 25 mg os tablettat szednék? mármint az esetleges jelenlévő gyulladásra.

  azért gondoltam 2 hétre, mert ugy tudom idővel lehet arra esély hogy a fogideg visszább huzódjon es regenerálódjon a fog.

  #24035 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anna,
  Nem tudom megítélni az esetet, mert ehhez az információm kevés. Amennyiben a fogbél (fogideg) panaszossá válik, tapasztalatunk szerint gyökérkezelésre kell sort keríteni, hisz a fájdalom ideig óráig megszűnhet, majd ismét, sokkal erősebben jelentkezik.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Foggyulladas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft