Foggyökéren hajszál repedés.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15224 Reply
  Kilger Lajos
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő !
  Jó fogorvosom van. Két hónapja a jobb felső 4-es fogam koronájából letört egy darab. A fogorvom úgy építette fel, – mivel ez volt ezen az oldalon az utolsó, és már gyökérkezelt fog volt – hogy üvegszálat épített be az egyik gyökérbe, és pótólta a hiányzó koronát. A fog egy ideig gyulladt lett, szedtem a dalacint. A fogat ezután kíméltem, de ráharapni már nem tudtam a mai napig. Készítettem egy röntgent erről a fogról és elmentem a fogorvosomhoz. Megnézte a röntgen felvételt, de nem látott rajta semmi különöset. Ezután mikor megnézte a fogat, kis piszkálás után kijött az üvegszál, rajta az a tömés, amivel korábban felépítette a fogkoronát.
  Ezután látott bele a fogba, majd megállapította, hogy a foggyökéren hosszában hajszálrepedés van. Azt ajánlotta, hogy ezt ki kell húzni. Én bízok benne, de mégis valahogy ezt a fogat szeretném megmenteni. Ő is ajánlotta, hogy kérdezzek én is utána…
  Szeretném kérdezni, hogy van -e megoldás ennek a fognak a megmentésére? Meg lehet-e ragasztani a hajszálrepedést a foggyökéren, vagy van- más megoldás?
  Tisztelettel várom válaszát.
  Köszönettel: K.L.

  #15339 Reply

  Kedves K.L.!

  Ha repedés található a fog gyökerében, akkor sajnos a fog nem megmenthető, el kell távolítani!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Foggyökéren hajszál repedés.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft