fogfájás v inkább szövetfájás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #27016 Reply
  Andi
  Vendég

  Tisztelt Orvos!Az egyik fogamat már 2-szer gyökérkezelték,mert először magas volt a gyökértömés,s az egyik csatorna el is volt záródva.Sajnos még most sem az igazi,de a fogam jó állapotban van.Mostanában szoktam olyat csinálni,hogy 2 v3 szegfűszeget elrágok rajta.Kérdésem,hogy ez jó-e a fognak v akár ártalmas is lehet?Az biztos,hogy a fájás elmúlt ennyitől is.Köszönöm!

  #27033 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andi
  Fogászati CBCT vizsgálatot javasolnék, hogy egzakt diagnosztizálni lehessen a problémát. Ezt követően törekednék a fog kezelésére.
  A szegfűszeg káros hatását ily módon nem ismerem, népi gyógyászat alkalmazta régen.
  Ugyanakkor jobbnak vélném a konkrét diagnózis felállítását követően a fog kezelését
  Üdvözlettel

  #27041 Reply
  Andi
  Vendég

  Köszönöm a válaszát,Doktor Úr/Nő!!Ma voltam helyben a fogorvosnál,ott csak röntgent csináltak.Az alapján minden szép és jó,nincs gyulladás a felvételen.Megkérdeztem az orvostól,mert vasárnap bevettem egy Flector rapidot,hogy esetleg az levihette-e a gyulladást,de azt mondta,hogy a felvételen akkor is látszódni kellene,ha baj van!?Nem értek hozzá,egy biztos,hogy valami nincs rendben.Kérdezte azt is,hogy nem dagadt-e be az arcom v ilyesmi,de szerencsére nem.Lehet,hogy nem nagy a baj,de egy biztos,hogy ennek utána kell járni!!!Üdvözlettel:Andi

  #27042 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andi
  Ezért javaslunk ilyen esetekben CBCT vizsgálatot, mely nagyon sok olyan információval szolgál, melyet egy hagyományos röntgen felvétel nem mutat meg.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fogfájás v inkább szövetfájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft