Fogfajas

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21524 Reply
  Szabóné
  Vendég

  Udvozlom.
  Nekem van egy 4es fel eves gyermekem aki sajnos meg mindig cumizik es neha cumuduvegbol iszik. Sajnos elegge romlanak a fogai, szeretnem megelozni a tulsagos elromlast. Hatso orlo fogai mar van amelyik lyukas. En szeretndm kezeltetni de felek hogy ő nem hagynà. Probaltam vele beszelni hogy el kell mennunk egy fogorvos bacsihoz vagy nenihez. Mit javasol mit csinaljak? Van hogy mar fajogat a foga, mondja. Koszonlm a segitseget elore is.

  #21531 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Édesanya!

  A tejfogak esetén egy kis vonalban (az úgynevezett linea neonatalis) a zománc szerkezete kicsit gyengébb. Emiatt akár a legkisebb savas/cukros behatásokra is könnyedén szuvasodik azon a területen.
  Már az első tejfog előtörésétől kezdve tisztítani kell a fogakat étkezés után, valamint csökkenteni kell az ilyen italok fogyasztásának időtartamát és az esti etetéseket.
  A tisztítás megoldható kornak megfelelő fogkefével, fogkrémmel.
  Ha már kialakult a szuvasodás, továbbra is a fentieket figyelembe kell venni. A panaszok enyhítése érdekében fontos a fokozott tisztítás, és a rendszeres havi 1-2 fogászati kontroll.
  Az ilyen alkalmakon az ecsetelés egyrészt védi a még ép fogakat, valamint segíti a gyermeket megbarátkozni a fogorvosi székkel és a körülményekkel. A rendszeres kontroll során a panaszok szépen lassan elmúlnak, a gyermek kezelhetővé válik, és a későbbi kezelések is kivitelezhetőek lesznek gond nélkül. Valószínű, hogy ha fájdogál, érzékeny, akkor szükség lesz a fog „gyökérkezelésére” , de ez gyermekek esetében inkább csak egy „több alkalmas tömés”

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogfajas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft