Fogérzékenység, nyílalló fájdalom

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48384 Reply
  Zsanett
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!

  Lassan ket hónapja van egy igen intenzív, elhúzódó problémám a jobb felső fogsoromban.
  Eleinte éles nyilalló, idegekig hatoló fajdalom jelentkezett bizonyos ingerekre (hideg, intenzív séta, beszéd, édes). Később az idegi fájdalom egyre hosszabb ideig tartott, és erős fájdalomcsillapító bevétele is csak tompította az érzést.
  Több szakorvosnál jártam (több fogászaton, fül orr gégészeten, neurológián). Arcüreggyulladást és idegzsábát kizártuk.
  Töméscsere, fogkőeltávolítás, gyökérkezelés után maga a csont továbbra is érzékeny mechanikus hatásokra, és aggaszt, hogy a mellette lévő fogba is belenyilal néha a fájdalom. Egyszer idegi fájdalom is jelentjezett.
  Több röntgen felvétel alapján sem látszik semmi rendkívüli probléma, ami indokolná az állapotomat. De lassan két hónapja tart a helyzet, és ugyan javult némileg a helyzet, de nem tudok a másik oldalon sem rágni nyugodt szívvel, mert a fájdalom mindig jelentkezeik.
  Munkahelyemen is sokféle tanáccsal, ötlettel (foghúzás, csonthártyagyulladás stb.) láttak el, de ők nem szakemberek.
  Előre is köszönöm a meglátásait, tanácsait.

  #48405 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsanett!

  Mivel elég sok irányból megvizsgálták már a problémát, egyedül azt a tanácsot tudjuk adni, hogy látogasson el egy olyan fogászatra, ahol CB/CT felvétel készítésére is van lehetőség. CT felvétel alapján részletekbe menően vizsgálható a fogazat, a csontállomány, a lágy szövetek, az orrüreg és az arcüreg állapota is, hátha ezzel a vizsgálattal felderíthető a probléma forrása.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48422 Reply
  ORSI
  Vendég

  Kedves Doktornő!

  A panaszaim 3 hónapja kezdődtek, a 7-es fogamat betömték,mert volt rajta egy kisebb lyuk, de éreztem a tömés után, hogy valami itt nem oké. Telt az idő és a 6-os fogam is el kezdett fájni,illetve a tövénél eszürkült, igy hát gyökérkezelték a fogamat. Jelenleg 1.5 Honapja van ideiglenes tömés a fogamban, de jövő héten megyek a remélhetőleg utolsó gyökérkezelésre. Ami viszont meglepő számomra, hogy ahogy megkocogtatom a 7-es(korábban tömött fogam) fogam felszínét, érzek egy éles nyilalást. A röntgen nem mutat semmit. Ha rágok ételt is fáj, belenyilal. Erre a fogamra azt gyanították, hogy magas a tömés, így leszedtek belőle, de továbbra is fáj. Mi lehet a baj? Külsőleg se észlelni semmi elszíneződést. Lehet a gyökérkezelt fog kisugároz? Vagy a 7-es fogam mögötti 8-as bolcsessegfog lehet az okozoja?
  Köszönöm szépen a választ
  Orsi

  #48452 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Orsi!
  Látatlanban nem tudjuk megállapítani, hogy mi okozhatja a panaszait. Részletes kivizsgálással, röntgen vagy CT felvétel készítésével lehetséges felállítani a diagnózist. Mivel még tart a kezelése, azt javasoljuk, továbbra is jelezze fogorvosának a panaszait, minden bizonnyal ismét megvizsgálja majd az érintett és a környező fogakat egyaránt.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48457 Reply
  Gabriella
  Vendég

  Kedves Doktornő!

  Gyökérkezelésen vettem részt, ahol a 2. Kezelésen beletörte a doktor a fogamba a tűt. Sajnos azóta is fáj a fogam, vélhetőleg a benttmaradt idegek miatt, de az is lehet, hogy a tű zárt el valamit a fogamban. Mi lehet a következménye annak, ha a tű bent marad es nem tudjak kiszedni az ideget? Illetve ha kiszedetem a tűt mennyire gyengülhet meg a fogam meg jobban?

  Köszönöm szépen
  Gabriella

  #48494 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gabriella!

  A betört tű valóban akadályozhatja a gyökérkezelés folyamatát, azonban a helyzet mérlegelésére kizárólag kezelőorvosa alkalmas, hiszen ő látja a gyökércsatornák formáját, állapotát, ő ismeri az elvégzett munkát, a gyökérkezelés eddigi sikerességét.
  Egyébiránt nem szükségszerűen okoz panaszokat egy betört tű, hiszen az olyan fémötvözetből készül, mely nem korrodálódik, nem okoz allergiát. Az eltávolításhoz azonban gyakran szélesíteni kell a gyökércsatornát, esetleg sérülhet a fog belső szerkezete is, éppen ezért előfordul, hogy inkább a tűvel együtt zárják le a fogat. A helyzet megítélése a kezelőorvos feladata.
  Sikeres kezelést, mielőbbi gyógyulást kívánunk!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Fogérzékenység, nyílalló fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft