Fogciszta

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28471 Reply
  Siposné Fett Elvira
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Szeretném megkérdezni,hogy mi az oka,hogy valakinek ciszta alakul ki?Elmúlt évbe rendszeresen jártam fogorvoshoz(most is).Kikellett húzni fogakat kb2-3-t.mindegyik alatt ott volt a ciszta.és ujból kellett húzni(ugyan azon az oldalon)és azon is ott volt.Szinte mintha „terjedne”!Rövid idő alatt ráadásul szerintem!Akkor most mi ez valami termeli a szervezetbe,ja és akkor most mindegyik fogamra ráterjed és akkor utánna kaput a fogaimnak ha már csak 2-ő marad.arra nem terjed rá??
  Köszönöm előre válaszát!!

  #28474 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Elvira
  A cysta egy folyadékkal teli tok, melynek kialakulása az esetek többségében magából a fogból ered. Kétféle cystat ismerünk a fog eredetű cystat és a nem fog eredetű cystat, ez utóbbi veszélyesebb, mert mérete nagyon nagy lehet.
  A fog cystat a fogaszat kezeli, az elhalt foggyökerek végén kialakult cystat a fogorvos Gyökérkezezeléssel vagy rezekcioval -gyökér csonkolás- kezeli, viszont a fog megmarad, és évekig tünetmentes lehet. Alattomos, hosszú időn át tünetmentes betegsége a fognak. Rendszeres fogászati szűréssel jó eséllyel fellelhető és kezelhető.
  A nem fog eredetű cysta kezelése sokszor kórházi ellátás keretein belül történik.
  Javasoljuk a rendszeres szűrést és diagnosztikai vizsgálatot és a fogak időben történő kezelését.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogciszta
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft