Fog tömés

 • This topic has 2 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 7 years telt el by Rajzinger László.
3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21359 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Kedves Dr. Nő/Úr

  Szeretném kikérni a véleményét: Felső oldalsó metszőfogam ból kiesett a tömé, ezért elmentem újra tömetni. Azonban az rövid időn belül belül kiesett, majd ismét elmentem szintén. Utána ugyan azon orvoshoz maszek alapon és szintén kiesett 1 hónapon belül. Mostmár a furások ujratömések miatt elég nagy, fél oldalas luk van a fogamon (fájni nem fáj). Nem romlott befelé a fogam. Ez fogorvos azt javasolta koronát tegyünk rá. Azonban én nem szeretném lecsiszoltatni az am egészséges fogam. (sem pedig gyökérkezelni).
  Milyen más megoldás lenne jelen helyzetben hogy a tömés megmardjon? Olvastam „inaly tömésről” ez jobb lehet mint a hagyományos fehér tömés?
  Előre is köszönöm válaszát!

  #21372 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  KEdves László!

  Ha ez egy frontfog, akkor inlayt kevésbé szokás alkalmazni, inkább ki kell tökéletesíteni azt a tömést, és összehangolni a rágópályákkal, mert valószínű, hogy van egy olyan túlterhelt pont a tömésen, ami miatt ez mindig ki tud esni. Esetleg a tömőanyagot ki lehet terjeszteni a fog több felszínére a nagyobb felületű kapaszkodás céljából (természetesen ezek mind fehér gfogszínű anyagok). Nem kell koronát tenni rá. Kell egy kitartó fogorvos.

  ÜDvözlettel Sanoral Klinika

  #21456 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Köszönöm válaszát!

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Fog tömés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft