Fog csap

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23026 Reply
  Tóth Mihályné
  Vendég

  Üdvözlöm! A kérdésem az lenne,hogy egy hete rakták fel az alsó nyolc fogamra a koronár,és a szemfogamba csap került.Egy pár napja nagyon fáj a csapos fog! Tavaly készültvel a felső nyolc,és abban is van egy csap! Pár centire van az alsó csap a felsötől,ami egy kicsit össze ér! Annyira fáj,mint egy lyukas fog! Hivtam a fogorvosom,aki azt mondta,hogy nagyobb az alsó fog,és terhelés alatt van! De nem értem,hogy miért nagy,hisz le vette a mintát többször is! Az alsó,ami most készült egy hete,elégé össze koccan a felsővel! Az alsó csapos fog ezelött tiz évvel volt gyökér kezelve,de a mostani fogorvos nem röntgenezte meg elötte,csak annyit kérdezett,hogy nem érzékeny? Mondtam nem fájt eddig! Igy fel ragasztotta végleg,pedig mondtam neki,hogy legyen egy hónapig próba,de azt hajtogatta,hogy nem lesz vele semmi gond! Hát van,mert nem tudok enni,aludni annyira fáj az az egy csapos fog! Meg amikor fel ragasztotta,és felnyomta,akkor egy roppanást hallottam,de gondoltam nem lehet nagy baj! A kérdésem az lenne,hogy nem csak a csap alatt be gyulladhatott a fogam,és azért fáj? Elöre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Tóth Mihályné

  #23038 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tóth Mihályné,
  Röntgen nélkül, látatlanban elég nehéz erre bármit mondani. Az elképzelhető, hogy nem nagyobb, hanem magasabb az egyik fog, és harapásnál érzékenységet mutat, fájdalommal reagál. Az is lehetséges, hogy a csapos fog alatt kialakult egy góc, a gyökércsúcson, ami most, hogy a fogsora rendeződött, érzékenységgel reagál összeharapáskor.
  Okvetlen szükség lenne egy röntgen felvételre, hogy konkrétumokról tudjon beszélni fogorvosával. Akkor kiderül, hogy a fog sérült e a híd alatt, vagy alakult e ki góc a gyökércsúcson, és meg lehet beszélni a további teendőket.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fog csap
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft