fog

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20477 Reply
  lilla
  Vendég

  Jó napot!Azt szeretném kérdezni, hogy a teljesen egészséges fogam miért fáj ha keményre harapok?Nem lyukas voltam fogorvosnál teljesen ép!Elég érzékenyek a fogaim és a bölcsesség fogam is nővekszik!

  #20486 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Lilla!

  Az ön által leírtak alapján valószínűleg mélyebben rejlő problémák állhatnak fenn. Ha a foga nem szuvas, és a pulpa is épp, akkor a fog rögzítőapparátusában lehetséges valamilyen gyulladás. Javasolnék egy röntgen vizsgálatot (bölcsességfogak miatt is), hogy lássák mi is van ott mélyebben, addig pedig az alapos fogtisztítás mellé, szájöblögető használata is ajánlott.

  Üdvözlettel: Sanoral Klinika csapata

  #20492 Reply
  lilla
  Vendég

  En használok öblögetőt!De mi az a rögzítő aparátus?az gyógyítható?ha igen hogyan?

  #20494 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Lilla!

  A fogágy működési és fejlődéstani szempontból is két nagy, jól elkülöníthető egységre oszlik: az egyik az íny, a másik a fogakat rögzítő apparátus, amit a gyökérhártya, a fogmeder nyúlvány csontja és a foggyökér külső része, a cement alkotnak. Szűkebb értelemben véve ez utóbbi megbetegedéseit hívjuk fogágy betegségeknek. Az íny gyulladása még hosszú ideig való fennállás esetén sem veszélyezteti a fog rögzítettségét, míg a fog rögzítő rendszerének gyulladása már vissza nem fordítható módon károsítja a fogak stabilitását, és a rágófunkciót.
  Természetesen kezelhető a probléma, mindenképp keressen fel egy szájsebész szakembert ( fogínyproblémára akár parodontológust) aki panoráma röntgent készít a pontos diagnózishoz. Elképzelhető, hogy csak a bölcsességfog a probléma okozója.

  Szép napot!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

  #20500 Reply
  lilla
  Vendég

  De mivel lehet kezelni?

  #20508 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Lilla!

  Otthon ezt tudja kezelni,bízza szakemberre, tehát mindenképp keresse fel az orvost.

  Lehetséges, hogy a bölcsességfogat ki kell húzni, de amint már korábban is leírtam panoráma röntgen és személyes konzultáció nélkül nem lehet pontos diagnózist adni.

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft