fémallergia

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28461 Reply
  Német Kornélia
  Vendég

  Tisztelt Fogászat!
  Egy éve fekélyek vannak a számban. /nem vagyok aftára hajlamos/ Tavaly két hetet kórházban voltam mert 10 kilót fogytam emiatt. Agyon vizsgáltak semmit nem találtak többféle autoimmunra is leszűrtek, biopszia is volt, le is oltották semmi.
  Medrolt szedek napi 8 mg-ot ezzel lehet kicsit kordában tartani. Most is próbálják az okot keresni. Egyébként jól vagyok. Már ezt a poklot leszámítva.
  Felmerült a fémallergia gyanúja. Nekem nagyon régi amalgám töméseim vannak de 2016 novemberében letört egy gyökér kezelt fogam és arra kaptam koronát. Rá három hónapra jöttek a fekélyek. Az orvos nem kérdezte, hogy van e fémallergiám. Én nem is gondoltam erre! Nekem a bizsuktól, óralapoktól viszket és kisebesedik a bőröm. A fogtechnikus azt mondta, hogy kobalt, nikkel króm, molibdén és wolfram van a korona fém részében.
  De még mindig viszket és kicsik afták jönnek. 4 napja vették le. Azt szeretném kérdezni, hogy levétel után mikor ürül ki, Vagy utána már nem lehetne? Allergia vizsgálatot a Medrol szedés miatt nem végeznek mert az eredmény fals lesz. Esetleg elképzelhető,hogy az amalgám tömés és ezek a koronában lévő fémek kölcsönhatásba kerültek egymással?
  Nagyon szeretném, ha megoldódna mert egy éve pokol az egész életem. Az biztos, hogy koronát többet fel nem rakatok!:)
  Köszönöm a választ előre is!
  Kornélia

  #28468 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kornélia
  A medrol, sajnos jó tulajdonsága ellenére sokféle mellékhatással is rendelkezik. Valóban felmerül a fémérzékenység lehetősége is, de allergológiai vizsgálat hiányában, a tömések cseréje vezethet eredményre. A koronátol ne zárkózzon el, mivel létezik ma már femmentes pótlás. Ugyanakkor javasolnék egy abszolút komplex fogászati kivizsgálást is, CBCT diagnosztikai vizsgálattal egybekötve, hogy lássuk a fekélyek nem rejtenek e maguk mögött egyéb szájüregi problémát
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fémallergia
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft