Felső nagyőrlő rezekciója?

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25190 Reply
  Izabella
  Vendég

  Kedves fogorvos!
  Érdekelne a felső fogak rezekcióját illetően(vagy a 16 vagy a 26 fogról van szó) mert sok rémhirt hallottam,olvastam ezeknek a fogaknak a rezekciójáról.Kérdésem egy ilyen mútétet érdemes-e bevállalni és mennyire jó a rálátás? Az arcfelőli gyökeret kellene műteni.A gyökérekezlő szakorvos és a szájsebész indikáltnak tartja a műtétet.Tapasztalattal rendelkező,gyakorlott szájsebészhez fordultam.
  Válaszát előre is köszönöm!

  #25199 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Izabella,
  Úgy látom maximális körtültekintéssel kezelik. Szakorvosa konzultál szájsebész szakorvossal, aki számára jelen beavatkozás rutinfeladat, így annak elvégzése biztonságos. Úgy gondolom, hogy ha a sebész szakorvos bármilyen kockázatát látná a beavatkozás sikertelenségének, inkább a fog eltávolítását javasolná. A fogmegtartás utolsó lehetősége a rezekció, mely az esetek jelentős részében jó pár évvel meghosszabíthatja egy fog életét.
  Üdvözlettel:

  #25202 Reply
  Izabella
  Vendég

  Körülbelül milyen hosszú lehet a rezekált fog élettartama,igaz az,hogy jó esetben évtizedekig is jól funkcionálhat?Az inynél a bemetszést a fog mindkét oldala felől elvégzik vagy csak az egyik oldalról?

  #25203 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Izabella,
  Az élettartam nem becsülhető meg látatlanban. Ez nagyon sok mindentől függ, leginkább a rezekálás oka a lényeges, valamint az Ön szájhigiénéje.
  Bemetszést egy oldalon végeznek.
  Üdvözlettel:

  #25209 Reply
  Izabella
  Vendég

  Köszönöm a válaszokat!Szűk és görbe volt a gyökér,igy a gyökértömés nem tökéletes és más irányban áthaladt a gyökércsatornán.Ezért lekell metszeni a gyökér csúcsot.Fájdalmaim nincsenek,de hamarosan műtik.A szájhigiéniával nincs gond,most tettem helyre a fogaimat, négy tömésem van,ebből az egyik ez a gyökérkezelt fog-ami részemről egy régebben félbehagyott kezelés következménye.Még nem hiányzik fogam és ha van mód szeretném ezt is megtartani.

  #25213 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Izabella,
  Amennyiben nincs góc a gyökércsatornán, akkor ez Önnek valóban egy jó megoldás. Vigyázzon rá továbbra is, és reméljük hosszú távol megoldas lesz az ön számára.
  Jó kezekben van.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Felső nagyőrlő rezekciója?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft