Felső állkapocs szélesítése műtéttel? (Fogszabályzó)

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33795 Reply
  Gabi
  Vendég

  Jó napot!

  Németországban élek egy ideje, feltetettek fogszabályzót. Azt mondták meg kell műteni a felső állkapcsomat (is), ki kell szélesíteni, mivel az alsókhoz képest keskeny. Ez akkor lesz gond, ha már az alsó állkapcsomat, szintén műtéttel előre tolják(10mm-es túlharapásom van), ekkor lenne rossz a harapásom, szóval az alsó hátsó fogak szélesebbek lennének mint a felsők, hol ott ez ellenkezőleg kellene h legyen.
  Mennyire veszélyes ez? Aláírtam egy dokumentumot, hogy tisztában vagyok a veszélyekkel stb…. de kb mennyi a valószinűsége, hogy pl megsérül egy foggyökér vagy fogideg?

  Ugye belülről a fogak felett fogják elvágni a csontot, szájpadlást és elől az egyesek között…ha jól értettem, és így szélesíteni, a felső fogakra helyezett “szélesítővel”
  Nagyon kellene egy vélemény ilyen műtétről, mert ráadásul nyúlszájjal születtem, és ez is aggaszt egy kicsit, nehogy több nagyobb gond legyen a műtét után mint előtte.

  A válaszukat előre is köszönöm.

  #33799 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gabi,
  A műtéti protokoll leírása egyszerű lenne, de a leírtak alapján ezzel tisztában van. Látatlan, valamint a meglévő dokumentációs anyag ismerete nélkül, ilyen komplikált eset véleményezése és a terápiás leírás magyarázata nem áll módunkban. Javaslom bizonytalansága esetén nyugodtan, akár e-mail-en egyeztessen kezelőorvosával, és kérje a beavatkozások magyarázatát.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Felső állkapocs szélesítése műtéttel? (Fogszabályzó)
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft