Feketeség a fog körül

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22861 Reply
  Gitta
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!
  Az egyik felső fogamat kell gyökérkezelni.Volt benne hat hétig orvosság,a múlt héten elkezdtük a gyökérkezelést,az orvosság kivétele utána elkezte fúrni egy ideig a fogorvos, ami elég rossz bár fájdalommentes érzés volt,utána egy tűvel próbálkozott,azt hiszem valami savanyú oldatot is fecskendezett bele,nem tudom milyen sorrendben,majd vattát tett bele és ideiglenes tömést, és elküldött az endodontológushoz.Oda két hét múlva kaptam időpontot.A napokban azt tapasztaltam,hogy ennek a fogamnak egy része az ideiglenes tömés körül vagy mellette elkezdett feketedni.Ez gond-e és mit kell ilyenkor tenni?Félek,hogy romlásnak indult a fogam és azért ilyen fekete,attól is tartok nem fog-e töredezni?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm!

  #22863 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gitta,
  A fogbél problémáját sok minden okozhatja. Jelenleg ha jól értem, Ön egy igen hosszú kezelési folyamatban van, ahol fogorvosa úgy döntött, hogy endodontus szakorvos segítségét veszi igénybe. A foga panaszmentessé vált, így került bele ideiglenes tömés, védve a gyökér csatornát és a fog korona részét. Nyilván, mivel a kezelési folyamat meg nem ért véget fokozott figyelmet kell fordítani a fogra. Kerülje a fog terhelését, igyekezzen minél óvatosabban de alaposan tisztítani. Sajnos valóban eltörhet, letörhet, hiszen a fog jelenleg gyenge, a Dentin részt kitakaríttotta a fogorvos, és jelenleg az ideiglenes tömést csak a fog zománc veszi körül, ami erős ugyan, de ebben a szituációban sérülékeny.
  Nem hinnem, hogy a két hét várakozás egyéb problémát okozna, amennyiben betartja fogorvosa utasításait, és igyekszik óvni fogát.
  Üdvözlettel

  #22864 Reply
  Gitta
  Vendég

  Köszönöm szépen!Azt kérdezném még,hogy a fekete részt elkell majd hogy távolitsa a fogorvos a kezelés alkalmával vagy az tisztitható?Néhány napja vált ilyenné.

  #22865 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gitta,
  A fekete rész több minden lehet, lehet a lerakódás, eldszineződés, lehet akar a zománc széle. Természetesen fogorvosi kitisztitja, ha úgy ítéli meg eltávolítja. Kezelni fogja, nyugodjon meg egyfelől. Óvja fogát, és nem lesz semmi gond.
  Üdvözlettel

  #22868 Reply
  Hujber Nikoletta
  Vendég

  Jóestét. 2 gyermek édesanja vagyok. Allul az első 2 fogam nagyon mozog. Az inyem is elsorvadt. Már rengetek fogkrémet használtam.mit tehetnék hogy ne essenek ki?

  #22875 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nikoletta,
  Miután már nagyon sok mindent kipróbált javasolnám a szakorvosi kezelést. Paradontológus szakorvost keressen, aki a fogágybetegségek szakorvosa, és a leghatékonyabb segítség lehet Önnek ebben a helyzetben.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Feketeség a fog körül
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft