fájó korona

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28242 Reply
  knoska katalin
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2017. november elején a bal oldali alsó 5-ös fogamra korona került, mert kiesett belőle a amalgám tömés és nem lehetett felépíteni, panoráma rtg negatív volt, ezért gyökérkezelésre nem volt szükség. A napokban elkezdett fájni szinte folyamatosan a Cataflam sem igazán csillapítja a fájást. Természetesen vissza mentem a Doktornőhöz akivel csináltattam. Elküldött gyökérrtg-re, ami negatív lett. Mondtam neki, hogy a fájdalom váltakozó valamikor egészen beleáll és egy folyamatos lüktetést érzek, majd elcsillapodik és csak gyenge fájást érzek.A hidegre is érzékeny, de a melegre inkább beindul a fájás.Ha erős lüktető fájásom van és elkezdek vele rágni az csillapítja a fájdalmat.Ez a fog az utolsó, a 6-ost már nagyon régen ki kellett húzni gennyesedés miatt. Mind a 3 bölcsességfogam kinőtt, kivétel ezen az oldalon ahol lenne neki bőven helye. A doktornő csak annyit mondott, hogy várjunk egy hónapot(március 19) akkor csinál egy újabb rtg és, ha még akkor is fáj megnyitja a koronát és gyökér kezeli a fogamat. Szeretném megkérdezni, hogy mire utalhat az, hogy egy erős lüktető fájást egy rágási folyamat csillapítani tud? Lehet,hogy a koronával van valami gond, mit lehet ilyenkor tenni? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:K. Katalin

  #28249 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Katalin
  Tünetei utalhatnak fogbél gyulladásra, – melyet kezelő orvosa kizárt-, a bölcsességfog előtörésére,- ha egyáltalán megindult – egyéb gyulladásra.
  Látatlanban nem tudjuk megítélni egzakt mód a helyzetet. Folyamatos orvosi kontroll, és erősődő fájdalmak, láz esetén soron kívüli ellátás szükséges.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fájó korona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft