Emmi-dent ultrahangos fogkefe

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20413 Reply
  Mód istván
  Vendég

  Mi a szakmai véleményük az Emmi-dent ultrahangos fogkeféjéről, melynél — a gyártó állítása szerint — az ultrahang a fogínybe 12 mm mélyen behatol, így elpusztítja a baktériumokat és fekélyeket a fogtartó készülékeken és a foggyökérben is (ínygyulladás, parodontitis, az implantátumok körüli lágy szövetek gyulladása). Lehetséges ez?

  #20425 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Mód István!

  Az Emmi-Dent fogkefét még nem próbáltuk ki, így nem tudunk Önnek állást foglalni a kérdésben. Más ultrahangos fogkefét már próbáltunk, abban a tesztben általánosságban leírjuk a fellelhető információkat, szakmai támpontokat az ultrahangos fogkeféket illetően.
  A szóban forgó tesztet az alábbi linken találhatja: https://merjmosolyogni.hu/kiprobaltuk-megasonex-ultrahangos-fogkefe-videoval
  Az említett teszt írásakor a Debreceni Egyetem Fizika Tanszékének munkatársát is megkérdeztük az ultrahangos technológia lényegéről. Megtudtuk, hogy közvetítő közegre mindenképp szükség van az ultrahang ilyen módú hasznosításához, tehát azok az állítások, miszerint „nem is kell az ultrahangos fogkefét a fogfelszínhez érinteni” – nos, erősen megkérdőjelezhetők (az iparban vagy egészségügyben használt ultrahangos készülékekhez is használnak olajat vagy zselét).
  Véleményünk szerint egy súlyos gyulladás esetén (pl. implantátumok körüli gyulladás, fogágybetegség) forduljunk fogorvoshoz illetve javítsunk szájápolási szokásainkon – ezzel hosszú távon is sokat tehetünk a gyulladás enyhítéséért.
  További kellemes napot kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Emmi-dent ultrahangos fogkefe
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft