Elhalványuló metszőfogak

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30523 Reply
  Petraf4
  Felhasználó

  Tisztelt Fogászat!

  Nemrégiben tapasztaltam, hogy a metszőfogaim alsó harmada ( az íny felőli területen ) egészségesebb, fehérebb színűek, mint a felső két harmadban, ahol kissé szürkés – fehéres árnyalatúak. Két gyermeket szültem, a második gyermekem most két éves, szoptattam is. Majd öt évvel ezelőtt, az első gyermekem születése után, egy hajtesztből állapították meg, hogy alacsony a szervezetemben a Ca szint. Fél éve még csak a fogaim fele volt ilyen eltérő színű, mostanra azonban a fehér tartomány lejjebb vonult. Pont fél évvel ezelőtt, orvosi felügyelet mellett elkezdtem egy Candida kúrát, amikor az összes tejterméket meg kellett vonnom magamtól. Viszont szedem a Schüssler 1 és 11-es tablettákat.
  Szeretném tudni, hogy vajon mi okozhatja a metszőfogak ilyen mértékű színváltozását. A fogorvosom szerint semmilyen kóros elváltozás nem látható, én mégis érzékelem a fél évvel ezelőtti és a mai állapot közti nagy különbséget. Fogérzékenység és egyéb tünetek nem jelentkeznek, csak a látvány kétséges számomra.
  Szeretném tudni, hogy amennyiben ezt a tünetet Ca hiány okozza, sajttal, joghurttal lehet-e vajon pótolni, vissza lehet-e állítani a folyamatot. Lehetséges-e, hogy pont a fog alsó, fehérebb harmada az egészségtelen, és a felső szürkés- fehér rész a szilárdabb, zománccal fedett terület? Vissza lehet fordítani a folyamatot, bármely réteg is az egészséges? Kérésre fényképet is tudok küldeni.
  Köszönöm szíves tanácsukat!
  Tisztelettel: Petraf

  #30545 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Petra,
  Kérdésére válasz látatlan nem adható, Szükség lenne egy fogászati és egy röntgen diagnosztikai vizsgálatra, hogy fogai állapotát felmérhessük, a gyökerek érintettségét vizsgálhassuk. A zománc színének eltérését több minden okozhatja, melyet vizsgálatot követően lehet meghatározni, és javaslatot tenni a szükséges terápiára.
  Örömmel állunk rendelkezésére
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Elhalványuló metszőfogak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft