Direkt héj (letörése)

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12544 Reply
  Gigi
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!

  A front fogakra, illetve a ketteskre direkt héj került felhelyezésre az első fogak közötti hézag szűkítésére (nem történt teljes zárás), azonban a bal elsőről 2 hónapon belül három alkalommal tört le jelentős rész a héjból (az eredeti fog nem sérült), mindig ugyanúgy/ugyanott. A fogorvosom folyamatosan pótolja a letört részt, de nem egyben az egészet.

  Azt szeretném megkérdezni, hogy eddigi tapasztalataik alapján mire lehet következtetni, ha egyáltalán lehet bármire? Elégséges egyébként a letört rész pótlása, vagy ilyenkor az egész direkt héjat újra kell építeni? Normális esetben a direkt héj is tart 5-6 évig?

  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdv, Gigi

  #12574 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Gigi!

  Normál esetben a direkt héj is nagyon sokáig jól működik. Előfordulhatnak azonban olyan tényezők, melyek fennállásakor rövidülhet az élettartamuk. Ilyen lehet: az éjszakai fogcsikorgatás, harapási rendellenességek (pl. túl mély harapás), a héj készítése során előforduló technikai hibák. Ha a letört rész pótlása esztétikailag kielégítően megoldható, akkor nem kell az egész héjat újra csinálni.

  Üdvözlettel:dr. Begazy Lőrinc-Villányi Dent

  #12578 Reply
  Gigi
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!

  Köszönöm a választ. Az orvosom azt mondja, hogy többet ne harapjak a metszőfogaimmal, „valamit valamiért” alapon. A beavatkozás előtt sajnos nem kaptam információt arról, hogy mit lehet, és mit nem. Ha tudom, hogy soha többet nem haraphatok bele egy kiflibe vagy almába, akkor inkább maradtam volna a hézagnál. Remélem, hogy a továbbiakban nem fog kéthetente letörni, lelkileg sem túl könnyű feldolgozni, most minden evésnél, minden harapásnál bennem van a félsz, h mi lesz a metszőfogakkal, főleg azzal, ami már 3x letört. 🙁
  Még egyszer köszönöm a válaszát!

  Üdv, Gigi

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Direkt héj (letörése)
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft