Csontbeültetés utáni állapot

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23254 Reply
  Csilla
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!!
  Holnap lesz 2 hete,hogy csontbeültetésem volt.Implantációhoz készítik elő az alsó állkapcsot csont elvékonyosodás miatt.Ráadásul a normálishoz mérten dupla adag csontpótló anyagot kellett beültetni.8 cm-es vágás van a számban,15 öltéssel.A műtétet követő napok nem voltak könnyűek.Fájdalmam is volt és az arcom is feldagadt.Tudom,hogy mindenki másképp éli meg a hasonló beavatkozás utáni időszakot.Holnap szedik ki a varratokat,de még mindig fel van dagadva az arcom,igaz már alig észrevehetően,és a műtéti heggen is kialakult egy afta,minden igyekezetem és fertőtlenítésem ellenére.Az volna a kérdésem,hogy találkoztak már hasonló esettel,hogy valakinek ilyen nehezen húzodott vissza a duzzanat,és hogy ez „normálisnak” tekinthető-e? Köszönöm a válaszukat:
  V.Csilla

  #23267 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Csilla,
  Amit Ön leírt az a csontpótlást követő mondhatni „normális” állapot. Természetesen egyén függő az érzékenység, hogy a duzzanat mennyi idő alatt múlik el, de ezen tünetek velejárói az efféle beavatkozásoknak.
  Az aftát kezelőorvosa megvizsgálja, és kap orvosi utasítást annak kezelésére. Mindenesetre úgy gondolom, hogy aggodalomra oka nincs. A nehezén túl van 🙂
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Csontbeültetés utáni állapot
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft