Csapos fog visszaragsztása

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31248 Reply
  Mari Orgoványi
  Vendég

  Tisztelt Szakértő! Dr úr/hölgy!
  4 évvel ezelőtt a felső 2-es fogamat gyökérkezelte és tömte az orvosom. A tömés többször kiesett, végül letört az egész fog, de a gyökér megmaradt. Abba ő, most 3 éve – csapos fogat tett, ami 1 év múlva leesett, Felragasztotta, fél év múlva leesett, Immár harmadszorra esik le fél év elteltével. Már rossz szemmel néz rám, ha megyek és már nem garanciális a visszaragasztása. Közben egy másik orvos megröntgenezte és láthatóan a gyökérbe bele van törve egy fúró vége. (kb 1-1,5 mm) Ezt bizonyára ő törte bele, csak nem dicsekedett vele nekem. Emiatt rövidebb a gyökér. Tán emiatt esik ki mindig a csap. A beletört fúró véget kivenni – gondolom, nem lehet. Mit lehet ilyenkor kérni a végleges megoldás érdekében? Másik orvos találhat rá megoldást?
  Köszönöm szíves válaszát,
  Üdvözlettel Orgoványi Mária

  #31260 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mária,
  Látatlan nagyon nehéz az ilyen kérdés korrekt megválaszolása.
  Sajnos a gyökérkezelések során előfordul, hogy a gyökértű betörik, ez önmagában az esetek jelentős részében problémát nem okoz, Van amikor a tű eltávolítása lehetséges, de vannak olyan esetek is, amikor nem, vagy erősen mérlegelendő annak eltávolítása.
  Hogy a csap miért esik ki, megítélni csak diagnosztikai felvételt követően lehetséges. Illetve a fog vizsgálatát és a diagnosztikai felvétel kiértékelését követően dönthető el a további kezelés.
  Végleges és tartós megoldás lehet a fog eltávolítása, annak pótlása, vagy implantátummal, vagy pedig híddal. Javaslom konzultáljon kezelő orvosával, de ha gondolja mi is örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Csapos fog visszaragsztása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft