cirkonkorona frontfogakra

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32882 Reply
  Kinga
  Vendég

  Nem régen, cirkonkoron került a frontfogaimra. Azóta a beszéd nehezemre esik. Véleményem szerint nem lett gondosan kialakítva a korona belső része, abből a célból,hogy azokat a bizonyos sz, s, c, gy stb betűket érthetően kiejthessem, emiatt már a munkámban is gondok adódtak. Kérdésem,hogy a mai technikai fejlődés mellett, ki lehet küszöbőlni ezt a problémát. Nem volt esetleg elég körültekintő a fogtechnikus? Fronfogakra lehet-e koronát ugy készíteni cirkóniumből,hogy egyenként kerüljenek fel a fogakra és nem híd formájában. (Talán igy elkerülhető lenne a rágógummi érzés, – mintha rágógumit ragasztottam volna a frontfogak belső részére).

  Mi van olyankor,ha nem vagyok megelégedve az elkészült hiddal? Nem volt olcsó és el kell fogadjam? Annyira dicsérik a cirkoniumból készült koronát, mégis ahoz hasonlít, ami fémet tartalmaz rokonom legalábbis a két kép közül azt választotta ki, amelyik a régi fogsor volt a páciensnek és nem az uj cirkónium. Mi lehet az oka és kérhetem-e,hogy ujból elkészítség vagy adják vissza az arányos árát,hogy máshol elkészíthessem.

  Elnézést a rengeteg kérdésért, de jelenpillanatban pszichésen megvisel a dolog.

  Válaszukat előre is köszönöm.

  u.i.: igazából a történet ott kezdődik,hogy a lecsiszolt négy fogból három még jónak volt mondható , de tudom már az eredeti állapot nem állíthtó vissza. H a már igy alakult és engedtem a fogorvos nyomásának (és nem vette figyelembe,hogy első körben azt kértem ne nyuljon a többi fogamhoz,) a lehető legjobb megoldást szeretném magamnak.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  #32887 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kinga
  A fogművek addig alakîthatóak, míg véglegesen be nem kerülnek a szájba. Cikonium esetében nagyon nehéz utólag korrigálni. Van lehetőség egyenként felragasztani a koronákat, mely eleinte valóban idegen érzetet kelt és viselésük megszokást igényel. Amennyiben a fogmű véglegesen beragasztásra került, minimális lehetőség van annak korrekciójára. Javaslom keresse fel fogorvosát, jelezze felé a problémát, és próbálják megkeresni az önnek is megfelelő lehetőséget
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: cirkonkorona frontfogakra
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft